hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Macar Başbakan Orban’dan barış misyonu: ‘Trump bunu çözecek’

    KAYNAKCNN TÜRK

    Macaristan Başbakanı Viktor Orban, "Barış Misyonu" ziyaretleri çerçevesinde eski ABD Başkanı Donald Trump ile Ukrayna’daki durumu görüştü. Orban, "Günün iyi haberi, Trump bunu çözecek" ifadesini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Macaristan Başbakanı NATO Zirvesi için gittiği Amerika Birleşik Devletleri'nde eski Amerikan Başkanı Donald Trump ile bir araya geldi. Trump'ın Florida'daki Mar-a-Lago'daki malikanesinde gerçekleştirilen görüşmede, Orban ve Trump barış sağlanmasına yönelik değerlendirmelerde bulundu.

    Orban, görüşmeye ilişkin sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Barışı sağlamanın yollarını tartıştık. Günün iyi haberi, Trump bunu çözecek" ifadesini kullandı.

    Trump ise yaptığı açıklamada Orban’a ziyaretinden dolayı teşekkür ederek, "Barış hızlı bir şekilde sağlanmalı. Hiç başlamaması gereken bir savaşta çok fazla insan öldü" dedi.

    Macaristan Başbakanı Orban, ülkesinin 1 Temmuz itibarıyla AB Konseyi dönem başkanlığını devralmasının ardından Ukrayna için bir barış misyonu başlattı.

    2 Temmuz’da Kiev’de Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenski, 5 Temmuz’da Moskova’da Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, 8 Temmuz’da Pekin'de Çin Devlet Başkanı Şi Cinping ile bir araya geldi.

    AB liderleri, Orban’ın Moskova ziyareti için Brüksel’den yetki almadığını ve AB’yi temsil etmediğini açıklamıştı. Viktor Orban, ABD’de kasım ayında yapılacak başkanlık seçimlerinde Trump’ı desteklediğini belirtmiş, Joe Biden'ın seçimi kaybetme ihtimalinin çok yüksek olduğunu söylemişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow