hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Son dakika: Donald Trump'a suikast girişimi!

    KAYNAKMariye Ekinci | CNN TÜRK

    Son dakika haberine göre; ABD'de seçimlere kısa bir süre kalan programını yoğunlaştıran Donald Trump'a suikast girişiminde bulunuldu. Trump, konuşma yaptığı sırada kürsüye ateş açıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    ABD'de Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, seçim mitingi sırasında duyulan silah sesine benzer patlama ile sağ kulağından yaralandı, Trump'ı korumalar kürsüden indirdi.

    Son dakika: Donald Trumpa suikast girişimi

    "ÇOK ÇOK BÜYÜK BİR OLAY"

    CNN TÜRK Washington temsilcisi Yunus Paksoy, yaşanan olayla ilgili detayları aktardı. Yunus Paksoy, "Donald Trump, bir konuşma yapıyordu ve bir silah sesi duyuluyor. Eliyle yumruğuyla hırslı bir şekilde yumruğunu havaya kaldırıyor. Burada kan da görüyoruz, sağ kulağından akan kan görüyoruz. Ayağa kalkıp kendisi götürülüyor bölgeden. Tabii ki özellikle başkanları görev sırasında eski başkanları suikasta uğramış ülke için böyle bir görüntü endişe verici. Çok çok büyük bir olay" dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     Son dakika: Donald Trumpa suikast girişimi

    SAĞ KULAĞINDAN YARALANDI

    ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump, Pensilvanya'da düzenlediği seçim mitingi sırasında kürsüde konuşurken, silah sesine benzer patlamalar sonucunda sağ kulağından yaralandı. Sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, Trump, eyaletin Butler şehrinde kürsüde konuşurken, yaklaşık 7 el silah sesine benzer patlama duyuldu.

    "İYİYİM" MESAJI VERDİ

    Donald Trump, olaydan sonra yaptığı ilk açıklamada, "İyiyim ve tıbbi muayeneden geçiyorum." ifadesini paylaştı.
    Son dakika: Donald Trumpa suikast girişimi

    GİZLİ SERVİS'TEN AÇIKLAMA

    ABD Gizli Servisi, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın Pensilvanya'daki seçim kampanyasında yaşadığı olaydan sonra koruma altına alındığını ve güvende olduğunu bildirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRUMP'IN SAĞLIK DURUMUYLA İLGİLİ AÇIKLAMA

    ABD'de, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın sözcüsü Steven Cheung, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında yaşanan olay hakkında, Trump için "Durumu iyi ve yerel bir tıbbi tesiste kontrol ediliyor." dedi.

    BEYAZ SARAY'DAN AÇIKLAMA

    Beyaz Saray: ABD Başkanı Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında yaşadığı "olay hakkında" bilgilendirildi.

    SALDIRGAN ÖLDÜRÜLDÜ

    Butler Bölge Başsavcısı Goldinger, Trump'ın seçim kampanyası sırasında meydana gelen saldırıda, ateş eden kişinin ve olay yerinde bulunan bir kişinin öldüğünü bildirdi.

    BIDEN'DAN İLK AÇIKLAMA

    ABD Başkanı Joe Biden, eski ABD Başkanı Donald Trump'a, seçim kampanyası sırasında düzenlenen saldırıyı kınadığını belirtti.

    SUİKAST GİRİŞİMİ OLARAK SORUŞTURULUYOR

    ABD güvenlik yetkilileri, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında gerçekleştirilen saldırının, suikast girişimi olarak soruşturulduğunu duyurdu. AP, bilgiyi ABD güvenlik yetkililerine dayandırdı.Haberde, Trump'a yönelik, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasında gerçekleştirilen saldırının, suikast girişimi olarak soruşturulduğu bildirildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    TRUMP'TAN SALDIRI SONRASI İLK AÇIKLAMA

    Eski ABD Başkanı Donald Trump, saldırıda kurşunun sağ kulağına isabet ettiğini belirterek, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." dedi.Trump, Truth Social sosyal medya hesabından, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında kendisine yönelik gerçekleştirilen saldırı hakkında paylaşımda bulundu.ABD Gizli Servisi ve güvenlik yetkililerine, hızlı müdahaleleri için teşekkürlerini ileten Trump, seçim kampanyası alanında hayatını kaybeden kişinin yakınlarına ise başsağlığı diledi.Donald Trump, edindiği bilgilere göre, ateş edenin de öldüğünü vurgulayarak, saldırganın kimliği hakkında henüz bir bilginin bulunmadığını kaydetti.Eski ABD Başkanı Trump, saldırıda kurşunun sağ kulağına isabet ettiğini aktararak, "Ülkemizde böyle bir olayın gerçekleştiğine inanmak güç." ifadesini kullandı.Kurşun isabet ettikten sonra "bir şeylerin yolunda gitmediğini hemen anladığını" dile getiren Trump, çok fazla kan kaybı yaşadığını belirtti.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Son dakika: Donald Trumpa suikast girişimi

    YÜKSEK BİR YERDEN ATEŞ EDİLDİ

    ABD Gizli Servisi Sözcüsü Anthony Guglielmi, eski ABD Başkanı Donald Trump'a yönelik, Pensilvanya'da seçim kampanyası sırasındaki saldırının, miting alanının dışından gerçekleştirildiğini bildirdi.Guglielmi, X sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Trump'ın Pensilvanya'daki mitingi sırasında, şüpheli bir saldırganın, miting alanının dışındaki yüksek bir yerden sahneye doğru birçok kez ateş ettiğini açıkladı.

    Anthony Guglielmi, ABD Gizli Servisi'nin, şüpheli saldırganı etkisiz hale getirdiğini vurguladı.Guglielmi, Gizli Servis'in duruma hızla koruyucu önlemlerle yanıt verdiğini kaydederek, Trump'ın güvende olduğunu ve genel tıbbi durumunun değerlendirildiğini aktardı.Soruşturmanın sürdüğünü belirten Guglielmi, ABD Federal Soruşturma Bürosunun (FBI) resmi olarak bilgilendirildiğini duyurdu.

    TRUMP DESTEKÇİLERİ NEW YORK'TA TOPLANIYOR

    ABD eski Başkanı, Cumhuriyetçi başkan adayı Donald Trump'ın, Pensilvanya'daki seçim kampanyası sırasında uğradığı silahlı saldırı sonrasında kulağından yaralanmasının ardından Trump destekçileri, Trump Tower'ın önünde toplanma çağrısı yaptı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow