hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA || Orta Doğu'da tansiyon çok yüksek! Füzeler ateşlendi, açıklamalar peş peşe geldi

    SON DAKİKA || Orta Doğuda tansiyon çok yüksek Füzeler ateşlendi, açıklamalar peş peşe geldi
    expand

    İranlı üst düzey bir yetkili, İsrail'in olası saldırılarına karşı "Göze göz dişe diş" bir misilleme yapacaklarını belirtti. Yetkili, İran'daki sivillerin zarar görmesi ya da sivil alanların hedef alınması halinde Tahran'ın nükleer doktrinini gözden geçireceğini ifade etti. Öte yandan Orta Doğu'daki İsrail saldırılarının ardından 3. Körfez Savaşı'nın ayak sesleri İran'dan gelmeye başladı. ABD gazetesi Wall Street Journal'in Arap yetkililere dayandırdığı haberde, İran'ın İsrail ve ABD'nin İran'a yönelik misilleme eylemlerinin kendi topraklarından ya da hava sahalarından geçmesi halinde kendilerine saldıracakları yönünde tehdit ettiği belirtildi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Orta Doğu'dan dünyaya şok dalgaları yayılıyor, üst üste iki gün BM barış gücü askerlerine saldıran İsrail'in ana müttefiki ABD sessiz. Çin'in çok sert açıklamasını Moskova'nın çıkışı izledi. Öte yandan İsrail'in Lübnan'a yönelik saldırıları devam ederken ABD'den çarpıcı bir açıklama geldi. Kamala Harris'in İran'ı durdurmak için 'Diplomasi tercihim ama her şey masada' sözleri dikkat çekti. İşte detaylar...

    İSRAİL’İN LÜBNAN’A YÖNELİK SALDIRILARI SÜRÜYOR: 7 ÖLÜ, 11 YARALI

    Lübnan Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında en az 7 kişinin daha hayatını kaybettiğini, 11 kişinin yaralandığını açıkladı.

    İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken, Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yaşanan son can kayıplarına ilişkin açıklama geldi. Lübnan’ın güneyindeki Sayda kenti yakınlarında bulunan Bişerri kasabasına yönelik hava saldırısında en az 3 kişinin öldüğü, 6 kişinin yaralandığı belirtildi. Sayda kentinin güneyindeki Ensariyeh kasabasına yönelik ayrı bir saldırıda da 3 kişinin hayatını kaybettiği, 5 kişinin yaralandığı açıklandı. Yine Sayda'nın güneyinde yer alan Ghaziyeh kasabasında ise 1 kişinin yaşamını yitirdiği belirtildi.

    Hizbullah’tan İsrailli sivillere uyarı

    İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken, Hizbullah’tan İsrailli sivillere uyarı geldi. Hizbullah’tan yapılan açıklamada, İsrail ordusunun ülkenin kuzeyindeki yerleşimcilerin evlerini askeri amaçlarla kullandığı belirtilerek, İsrail ordusunun Hayfa, Tiberya, Akka gibi işgal altındaki büyük şehirlerdeki mahallelerde askeri üslerinin bulunduğu kaydedildi. Askeri birliklerin yakınında bulunmanın siviller için risk oluşturduğu ifade edilen açıklamada, “İsraillileri hayatlarını korumak için bu askeri birliklerin yakınında bulunmamaları konusunda uyarıyoruz” denildi.

    İsrail Jabalia mülteci mülteci kampına saldırdı: En az 20 ölü

    İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları sürerken, Gazze’de bilanço ağırlaşmaya devam ediyor. Yerel yetkililerden edinilen bilgilere göre, İsrail'in Gazze'nin kuzeyindeki Jabalia mülteci kampına düzenlediği son saldırıda en az 20 kişi hayatını kaybetti. Sivillerin barındığı birçok bina saldırı nedeniyle zarar görürken, görgü tanıkları patlamalar nedeniyle güçlü bir depreme benzeyen sarsıntıların hissedildiğini aktardı.

     

    “GİRMEYİ YA DA ÇIKMAYI DENEYEN HERKES VURULUYOR”

     

    Sınır Tanımayan Doktorlar Örgütü’nden (MSF) yapılan açıklamada ise, binlerce insanın Jabalia mülteci kampında mahsur kaldığı belirtildi. İsrail güçlerinin 7 Ekim'de Jabalia kampına yönelik tahliye emirleri yayınlamasına rağmen bölgeye saldırılar düzenlediği vurgulanan açıklamada, “İnsanların bölgeyi güvenli bir şekilde terk etmesi engelleniyor” denildi. 5 MSF görevlisinin de kampta olduğunu açıklayan MSF proje koordinatörü Sarah Vuylsteke, "Kimsenin içeri girmesine veya dışarı çıkmasına izin verilmiyor, deneyen herkes vuruluyor" ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İsrail'den Lübnan'ın güneyinde karakola saldırı: 2 asker öldü

    İsrail güçleri bugün ülkenin güneyinde bir karakolu vurdu. Lübnan Ordusu, saldırıda 2 askerlerinin hayatını kaybettiğini, 3 askerin ise yaralandığını bildirdi.

    Lübnan'ın Başbakanı Necib Mikati karakol saldırısını kınarken, “İsrail'in Lübnan'a karşı işlediği bu ısrarlı suç, bugün toprağı korumak ve halkı savunmak için ulusal görevlerini yerine getiren cesur askerleri de esirgemedi” ifadelerini kullandı.

    Tel Aviv'e füze saldırısı

    SON DAKİKA || Orta Doğuda tansiyon çok yüksek Füzeler ateşlendi, açıklamalar peş peşe geldi

    CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak, "Tel Aviv'de iki füzenin ateşiyle birlikte ilerlediğini gördük. Kim tarafından ateşlendiği henüz bilinmiyor. İsrail ordu yetkisi tarafından yapılan ilk açıklamada, bunların İHA saldırısı olduğu söylendi" dedi. Lübnan'dan Hizbullah'ın attığı roket, Tel Aviv yakınlarındaki Herzliya bölgesine düştü. Atılan roketler nedeniyle Tel Aviv'de saldırı sirenleri çaldı.


     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow