hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA || İsrail Beyrut'a bomba yağdırdı! İran'dan yeni tehdit...

    SON DAKİKA || İsrail Beyruta bomba yağdırdı İrandan yeni tehdit...
    expand

    İsrail dün gece Beyrut'a yoğun hava saldırıları düzenledi. Yerel medya hafta sonu gerçekleşen saldırıları şu ana kadarki en şiddetli saldırılar olarak tanımlarken Hizbullah'ın ise Pazar günü İsrail hedeflerine 120'den fazla roket fırlattığı kaydedildi. Hamas ise 7 Ekim'in yıldönümünde İsrail'e bir sürpriz daha yaptı. İsrail'in Beyrut'a hava saldırıları devam ediyor. İsrail'in başkenti Tel Aviv'e de hava saldırısı düzenleniyor. Öte yandan İran'dan İsrail'e tehdit mesajı geldi...

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

     İsrail ordusunun, 7 Ekim saldırılarının birinci yılında işgal altındaki Batı Şeria'ya "kapsamlı bir kapatma" uygulama kararı aldığı belirtildi. Öte yandan Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, İsrail'in başkenti Tel Aviv'e roket saldırısı düzenlendiğini açıkladı.

    Kassam sözcüsünün çağrısının ardından İsrail'deki spor sitelerinin hacklendiği iddiası

     Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugaylarının Sözcüsü Ebu Ubeyde'nin İsrail'e geniş çaplı siber saldırılar düzenleme çağrısının ardından hackerların İsrail'deki spor sitelerine sızdığı iddia edildi.

    İsrail Kanal 14 Televizyonunun haberine göre, hackerlar büyük kulüpler ile basketbol, ​​hentbol ve yüzme federasyonlarının internet sitelerine sızdı.

    Hacklenen siteler arasında Maccabi Tel Aviv, Hapoel Tel Aviv, Maccabi Rishon Lezion ve Hapoel Beersheba futbol kulüpleri ile basketbol, ​​hentbol ve yüzme federasyonları yer aldı.

    Sitelerde arka fonda Mescid-i Aksa ve üzerinde "Sonsuza Kadar Gazze" (GAZA 4 EVER) ve "Savaş başladı, hazırlanın" yazıları ve önde ise Ebu Ubeyde'nin resmi yer aldı.

    Haberde, resimlerin kaldırıldığı ancak sitelerin hacklenmesinden kaynaklanan hasarın boyutunun henüz tespit edilemediği belirtildi.


    Lübnan'dan ayrılmak isteyen Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesi 9 Ekim'de

    Dışişleri Bakanlığı, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağını bildirdi.

    Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Lübnan'dan ayrılmak üzere başvuran Türk vatandaşlarının deniz yoluyla tahliyesinin yarın yapılacağı, bu çerçevede Türk Deniz Kuvvetlerine ait iki geminin bugün Beyrut'a doğru yola çıkmasının öngörüldüğü belirtildi.

    Açıklamada şunlar kaydedildi:

    "Gemilerimizin toplam kapasitesi yaklaşık 2 bin yolcudur. Tahliye işlemiyle ilgili detaylar bugüne kadar Konsolosluk Çağrı Merkezimizle temasa geçmiş olan vatandaşlarımızla ayrıca paylaşılacaktır. Gerekmesi halinde tahliye işlemleri izleyen günlerde devam edecektir. Vatandaşlarımızın ülkemize varışlarında olabilecek ihtiyaçlarının karşılanmasına yönelik hazırlıklar tamamlanmıştır. Tahliye için görevlendirilen gemilerimiz, ayrıca insani yardımlarımızı da Lübnan'a nakledeceklerdir."

    İsrail Ordusu: Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni öldü

    İsrail ordusu, Hizbullah Karargah Başkanı Süheyl Hüseyni'nin öldürdüğünü açıkladı. İsrail Ordusu'ndan yapılan açıklamada, Hüseyin, İran ile Hizbullah arasındaki askeri araçların aktarılmasına ilişkin anlaşmaların ortağıydı" denildi. hüseyni, görevi gereği bütçelerin belirlenmesi ve lojistik alanın yönetilmesi için çalışıyordu" ifadeleri kullanıldı.  

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    'GÜÇLÜ VE UYGUN BİR YANIT VERİLECEK'

    İran Dışişleri Bakanı Abbas Arakçi, Mısır Dışişleri Bakanı Bedr Abdulati ile telefon görüşmesi gerçekleştirdi. Bölgedeki son gelişmelerin ele alındığı görüşmede, İsrail’in Lübnan ve Gazze’ye yönelik saldırılarının durdurulması ve bölgeye insani yardım ulaştırılması için diplomatik çabaların artırılması gerektiği vurgulandı. Lübnan’ın başkenti Beyrut’a gerçekleştirdiği son ziyaretine değinen Arakçi, direnişin durumunun iyi olduğunu söyleyerek, İsrail ordusunun muhtemel bir kara saldırısına karşı direniş güçlerinin tamamen hazır olduğunu belirtti. İran'ın bölgede gerilimi ve savaşı artırma peşinde olmadığını ancak savaştan da korkmadığını söyleyen Arakçi, İsrail'in her türlü yeni macera arayışına ve eylemine karşı daha güçlü ve uygun bir yanıt verileceğini belirtti.
     
     
     

    İSRAİL BEYRUT'U VURMAYA BAŞLADI

    SON DAKİKA || İsrail Beyruta bomba yağdırdı İrandan yeni tehdit...

    İsrail saat yaptığı uyarıdan tam 28 dakika sonra Beyrut'u vurmaya başladı. İsrail, Beyrut'un güneyinde Dahiye bölgesine hava saldırısı düzenliyor.

    Tel Aviv'i vuruldu... CNN Türk bölgede

    SON DAKİKA || İsrail Beyruta bomba yağdırdı İrandan yeni tehdit...

    CNN Türk muhabiri Emrah Çakmak canlı yayında Tel Aviv'den son gelişmeleri aktardı. Çakmak şunları söyledi:

    "Çok büyük bir patlama sesi geldi. Arka arkaya geliyor, göremiyoruz. Şu anda, Tel Aviv'de sirenler çalmadan bombardıman başladı. Hava savunma sistemi her saldırıda hemen hemen devreye girdi. Ben daha önce böyle bir görüntüyü Tel Aviv'de ben görmedim. İlk defa şahit olduk. Burada daha önce de yayın yapmıştım. Bu kadar net, bu kadar yakın görebildim saldırıyı."

     

    İSRAİL AÇIKLAMA YAPTI

     

    Tel Aviv'de çalan sirenlerin ardından İsrail topraklarına geçen yaklaşık 5 füze fırlatıldığı tespit edildi. Bazıları hava savunma sistemi tarafından durduruldu ve geriye kalanı açık alanlara düştü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Kassam Tugayları, Gazze'nin kuzeyinde İsrail askerlerini hedef aldığını duyurdu

    Kassam Tugaylarının Telegram hesabından yapılan açıklamalarda, saldırılara ilişkin bilgi verildi.

    Açıklamada, "Kassam mücahitlerinin Cibaliya Mülteci Kampı'nın batısına giren düşman askerleriyle sıfır mesafeden çatışmaya girdiği" belirtildi.

    Çatışmalarda, İsrail askerlerinden ölen ve yaralananların olduğu kaydedildi.

    Kassam'ın başka açıklamasında, "savaşçılarının Gazze kentinin kuzeyinde bir manga İsrail askerini antipersonel patlayıcılarla hedef aldığını ve düşman saflarından ölen ve yaralıların olduğu" ifade edildi.

    Bir diğer açıklamada ise "Gazze Şeridi'nin kuzeyinde İsrail askerlerini taşıyan bir aracın Yasin 105 füzesiyle hedef alındığı ve bir askerin keskin nişancı atışıyla etkisiz hale getirildiği" kaydedildi.

    İsrail ordusu, zaman zaman Gazze'deki çatışmalarda ölen askerlerine ilişkin açıklama yaparken, Kassam'ın söz konusu saldırılarına dair henüz bir açıklama yapmadı.

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow