hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA || Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü? Açıklamalar peş peşe geldi

    SON DAKİKA || Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü Açıklamalar peş peşe geldi
    expand

    Dünyanın gözü Orta Doğu'da... Bölgede peş peşe sıcak gelişmeler yaşanıyor. İsrail basını, İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın liderliğini yürüten Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti. Hamas ise yaptığı son dakika açıklaması ile İsrail'in algı operasyonu yaptığını ancak Sinvar'ın öldüğüne dair de sinyaller olduğunu vurguladı. Sinvar'ın öldüğü iddialarının ardından bir açıklama da Netanyahu'dan geldi. Netanyahu, "Sinvar öldü. Savaş henüz bitmedi. Hamas, Gazze’yi yönetemeyecek” ifadelerini kullandı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in Suriye'nin kuzeybatısındaki Lazkiye iline saldırı düzenlediği iddia edildi. ABD ise Yemen'de İran destekli Husilere karşı B-2 hayalet bombardıman uçaklarını kullanarak beş yer altı silah depolama tesisini hedef alan bir dizi saldırı düzenlediğini açıkladı. Associated Press, Husi'lere yönelik saldırıları İran'a dolaylı bir uyarı niteliğinde göründüğünü yazdı. İsrail basını, İsmail Haniye'nin ardından Hamas'ın liderliğini yürüten Yahya Sinvar'ın öldürüldüğünü iddia etti. İsrail ordusu ise Sinvar’ın ölüp ölmediğinin araştırıldığını açıkladı. İşte bölgeden son dakika gelişmeler...

     

    YAHYA SİNVAR'IN SON ANLARI

    SON DAKİKA || Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü Açıklamalar peş peşe geldi

    Yahya Sinvar'ın öldürülmeden önceki son görüntüleri ortaya çıktı. Bombardımana maruz kalmış bir binada yaralı halde olan Sinvar, yüzünü gizleyip koltukta otururken görülüyor. İstihbarat dronu onu görüntüleyince elindeki sopa ile drone'a müdahale etmeye çalışıyor. Bu anlardan sonra bina tank ateşinin hedefi oluyor ve Sinvar o noktada hayatını kaybediyor.

    SON DAKİKA || Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü Açıklamalar peş peşe geldi

    İsrail ordu sözcüsü Hagari: Hamas lideri Yahya Sinvar öldürüldü

    İsrail Savunma Kuvvetleri (IDF) 31 Temmuz'da Tahran'da öldürülen Hamas Siyasi Büro Şefi İsmail Haniye'nin yerine geçen Yahya Sinvar'ın hayatını kaybettiğini duyurdu. IDF Sözcüsü Tuğamiral Daniel Hagari, yayınladığı video mesajda 7 Ekim’deki Aksa Tufanı Operasyonu’ndan sorumlu olan Hamas’ın son lideri Sinvar'ın öldürüldüğünü açıkladı. Hagari, Sinvar’ın “İsrail’e yönelik en ölümcül saldırının” planlayıcısı olduğunu söyledi.

     

    HAGARİ: OPERASYONLARIMIZ SÜRECEK

     

    Gazze'ye yönelik saldırılardan Hamas’ı sorumlu tutan Hagari, “Sinvar'ın 7 Ekim'de başlattığı savaşın başından beri şunu söyledik: Bizim savaşımız Hamas'la, Gazze halkıyla değil" dedi. Hagari, bölgeye yönelik insani yardımların artırılması için çalıştıkları iddiasında bulundu. “İşimiz daha bitmedi” diyen Hagari, “Tüm rehineleri evlerine döndürene dek durmayacağız. İsrail vatandaşlarının güvenliğini sağlamaya yönelik operasyonlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

    İsrail, Yahya Sinwar’ın son anlarını paylaştı

    SON DAKİKA || Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü Açıklamalar peş peşe geldi

    İsrail, Gazze Şeridi'nin güneyinde düzenlediği saldırıda Hamas lideri Yahya Sinwar’ın ölmeden önceki son anlarına ait dron görüntülerini paylaştı.

    Görüntülerde, Sinwar’ın yaralı şekilde bir koltukta oturduğu ve kendisine yaklaşan drona elindeki cismi fırlattığı görüldü.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Pentagon'dan 'Sinvar' açıklaması

    SON DAKİKA || Hamas lideri Yahya Sinvar öldü mü Açıklamalar peş peşe geldi

    ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Hamas lideri Sinvar'a ilişkin açıklama yaptı. Bakanlık açıklamasında şu ifadeleri kullandı: "ABD askerleri İsrail'in Sinvar operasyonuna katılmadı. Sinvar'ın yerine yenisi gelir ama onun öldürülmesi önemli. Sinvar'ın ölümüyle ateşkes fırsatı doğdu, ateşkes istiyoruz. Sinvar'ın ölümü Hamas'ın ne kadar zayıfladığını gösteriyor"

     

    Biden ve Netanyahu telefonda görüştü

    Hamas lideri Yahya Sinwar’ın İsrail saldırısında hayatını kaybettiği açıklamalarının ardından ABD Başkanı Joe Biden ile İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu, telefon görüşmesi gerçekleştirdi.

    Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada, Biden’ın Netanyahu’yu tebrik ettiği aktarılarak, “Başkan Biden ve Başbakan Netanyahu, ayrıca rehineleri eve getirmek ve savaşı İsrail'in güvenliği sağlanmış ve Hamas'ın Gazze'yi bir daha asla kontrol edemeyeceği bir şekilde nasıl sona erdirileceğini görüştü” denildi.

    Açıklamada, Biden ve Netanyahu’nun önümüzdeki günlerde hem doğrudan hem de ulusal güvenlik ekipleri aracılığıyla yakın temas halinde olma konusunda mutabık kaldıkları ifade edildi.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow