CANLI SON DAKİKA HABERİ...Myanmar’da 7.7 büyüklüğünde deprem! Kuvvetli sarsıntı, Çin ve Tayland'da da hissedildi: Can kayıpları artıyor...

Gelen son dakika haberlerine göre; Güneydoğu Asya ülkesi Myanmar’da 7.7 büyüklüğünde deprem meydana geldi. ABD Jeolojik Araştırmalar Merkezinin (USGS) verilerine göre Myanmar'ın başkenti Nepido'nun kuzeyindeki Sagaing bölgesinin yaklaşık 16 kilometre kuzeybatısında art arda 7,7 ve 6,4 büyüklüğünde iki sarsıntı kaydedildi. Deprem Bangladeş, Hindistan, Laos, Tayland, Myanmar ve Çin'de hissedildi. Myanmar’da can kaybı 144’e, yaralı sayısı 732’ye yükseldi. Tayland'da ise çöken binada 3 kişi hayatını kaybederken, 90 kişiden haber alınamıyor. Tayland basınına yansıyan ve sanal medyada yayılan görüntülerde, başkent Bangkok'ta bazı yüksek katlı yapıların yıkıldığı görüldü. AFP’de yer alan habere göre, Bangkok’ta henüz yapım aşamasında olan 30 katlı dev bir gökdelen çöktü. Enkaz altında mahsur kalan 43 işçi için arama-kurtarma çalışması başlatıldı.

Myanmar’da can kaybı 144’e, yaralı sayısı 732’ye yükseldi.

Tayland, komşu Myanmar'ı vuran 7.7 büyüklüğündeki depremin ülke çapında sarsıntılara yol açması ve Bangkok'ta yıkıma neden olmasının ardından ülke genelinde eğitime ara verilmesi kararı aldı. Depremin sarsıntıları başkent Bangkok başta olmak üzere birçok bölgede hissedildi.

Uluslararası Kızılhaç Kızılay Dernekleri Federasyonu (IFRC), Myanmar'da yaşanan depremlerin ardından elektrik ve şebeke hatlarının kesilmesinden dolayı bazı bölgelere erişimde zorluklar yaşandığını duyurdu.
IFRC, Myanmar'da yaşanan depreme ilişkin yazılı açıklama yaptı.
Açıklamada, "Yerel saatle bugün öğleden sonra Myanmar'da 7,7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi ve komşu ülke Tayland'da da güçlü sarsıntılar hissedildi. Myanmar Kızılhaç ekipleri durumu değerlendiriyor ancak Mandalay ve Sagaing bölgeleri ile Güney Shan eyaletinde elektrik ve şebeke hatlarının kesilmesi nedeniyle etkilenen bölgelere erişimde zorluklarla karşı karşıya" ifadeleri yer aldı.
Sahadan gelen ilk bilgilere göre depremin önemli hasara yol açtığının aktarıldığı açıklamada, insani ihtiyaçlarla ilgili bilgilerin halen toplanmakta olduğu kaydedildi.

Tayland Savunma Bakanlığı, depremde çöken binada 3 kişinin hayatını kaybettiğini belirtirken, 90 kişiye ulaşılamadığını açıkladı. Myanmar Now sitesinin haberine göre deprem, ülkenin ikinci en büyük şehri Mandalay'ın yanı sıra civardaki Kyaukse, Pyin Oo Lwin ve Shwebo bölgelerinde de hissedildi. The New York Times'ın (NYT) haberine göre, Mandalay Hastanesi yetkilileri, ilk belirlemelere göre 20 kişinin hayatını kaybettiğini ve 200 kişinin yaralandığını açıkladı.
Bangkok'ta bir metro istasyonunda çekildiği belirtilen görüntülerde deprem anında yaşanan panik anları ve sarsıntının şiddeti kameralara yansıdı.
ตอนเกิดเหตุอยู่บน mrt แล้วโชคดีที่จังหวะเหวี่ยงมันจอดอยู่ที่สถานีแล้ว ทุกคนเลยรีบวิ่งกันออกมา แต่พื้นสถานีคือเหวี่ยงมากๆ กลัวถล่มมากๆ เลยรีบวิ่งลงมากัน #แผ่นดินไหว #ประเทศไทย pic.twitter.com/V12Q1FHlrz
— อยากกินไก่ทอด (@MunchkinCat28) March 28, 2025

Myanmar yetkilileri tarafından yapılan açıklamada, “Myanmar'ın Sagaing kentinin 16 kilometre kuzeybatısında 7.7 büyüklüğünde çok güçlü bir deprem meydana geldi. Deprem, merkez üssü 10 kilometre derinlikte olan sığ bir deprem olup, Bangladeş, Hindistan, Laos, Tayland, Myanmar ve Çin'i etkiledi. İlk depremden yaklaşık 12 dakika sonra, Sagaing'in yaklaşık 18 kilometre güneyinde 6.4 büyüklüğünde nispeten güçlü bir deprem daha meydana geldi. Artçı sarsıntılar meydana gelmeye devam edebilir, dikkatli olun” denildi.

AFP’de yer alan habere göre, Bangkok'ta inşaat halindeki 30 katlı bir gökdelen çöktü. Enkaz altında kalan 43 işçi için kurtarma çalışmaları başlatıldı.
Paniğe yol açan depremin ardından Tayland hükümeti acil toplantı gerçekleştirdi. Tayland Başbakanı Paetongtarn Shinawatra yaptığı açıklamada, depremin ardından Bangkok'ta olağanüstü hal (OHAL) ilan edildiğini duyurdu.
Myanmar'ın başkent Nepido'da yollarda dev yarıklar oluştuğu görüldü. (AFP)
Çin basınındaki haberlere göre, Çin Deprem Ağları Merkezi (CENC) sarsıntının 7.9 büyüklüğünde olduğunu bildirdi. Deprem, Çin’in Yunnan eyaletinde hissedildi.
Sanal medyada yayılan ve Bangkok'ta çekildiği belirtilen görüntülerde inşaat halinde olduğu belirtilen yüksek katlı bir binanın depremin etkisiyle çöktüğü görülüyor.
ด่วน!! ตึกที่จตุจักรถล่ม #แผ่นดินไหว #กรุงเทพมหานคร pic.twitter.com/muLZCvWYIr
— นี่แมวเองงงง (@nongmeaw33) March 28, 2025
Sarsıntılar Tayland'da da hissedildi ve başkent Bangkok'ta yaşayanlar binalar sallandıkça sokaklara koştu. Sanal medyaya yansıyan görüntülerde bazı binaların yıkıldığı görüldü.
BREAKING: Skyscraper under construction collapses in Bangkok, Thailand, following magnitude 7.7 earthquake in Myanmar. pic.twitter.com/EdAaXr0J1f
— UA News (@UrgentAlertNews) March 28, 2025
7.7 büyüklüğündeki depremin merkez üssü Myanmar'da yetkililer, şiddetli sarsıntının yol açtığı can kaybı veya yapısal hasarla ilgili resmi bir açıklama yapmadı. Ancak ABD Jeolojik Araştırmalar Kurumu (USGS), depremin merkez üssünün nüfusun seyrek olduğu bir bölgede bulunduğunu belirtti. Depremin etkisi Tayland’da ve Çin’de de hissedildi. ,
Canlı Anlatım Özeti
MYANMAR'DA CAN KAYBI 144'E YÜKSELDİ
Depremin yıkıma yol açtığı Tayland’da eğitime ara verildi
Kızılhaç, Myanmar'daki depremler sonrası bazı bölgelere erişimde zorluk yaşandığını bildirdi
CAN KAYIPLARI VAR
Metro istasyonunda yaşanan panik anları kameralara yansıdı
'ARTÇI SARSINTILAR SÜREBİLİR' UYARISI
Bangkok'ta Depremde Çöken Gökdelen: 43 İşçi Enkaz Altında
Bangkok'da olağanüstü hal ilan edildi
MYANMAR'DAN İLK GÖRÜNTÜLER
Çin, depremin büyüklüğünü 7.9 olarak kaydetti
İLK GÖRÜNTÜLER
BANGKOK'TA PANİK
ÇİN VE TAYLAND'DA DA HİSSEDİLDİ
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Putin'den Grönland yorumu: ABD'nin ciddi planları var
Yeni bir sarmal galaksi keşfedildi! Merkezinde süper kütleli bir kara delik var...
Dünyanın konuştuğu o açıklama... Zelenski: Putin yakında ölecek!
Trump'tan Çin'e mesaj: 'Tarife indirimi' için TikTok şartı sundu
Satürn’ün halkaları kayboluyor! Bu hafta sonu gerçekleşecek: İşte gizemli değişimin nedeni...