hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    SON DAKİKA GELİŞMELERİ || Orta Doğu'da kıyamet kopabilir! İsrail Beyrut'a bomba yağdırdı

    SON DAKİKA GELİŞMELERİ || Orta Doğuda kıyamet kopabilir İsrail Beyruta bomba yağdırdı
    expand

    İran İsrail'e yüzlerce füzenin kullanıldığı bir saldırı gerçekleştirdi. İran Devrim Muhafızları tarafından yapılan yeni açıklamada, operasyona "Gerçek Vaat 2" adının verildiği belirtildi. Netanyahu saldırı sonrası yaptığı açıklamada Tahran'ın büyük bir hata yaptığını ve bunun bedelini ödeyeceğini söylerken İran da bu sabah yaptığı açıklama ile Tel Aviv'i uyardı ve "İsrail İran'a saldırırsa tüm altyapıları hedef alınır" tehdidinde bulundu. Bölgede tansiyon çok yüksek... İsrail, İran'ın saldırısı sonrası Beyrut'a füze yağdırdı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ordudan yapılan yazılı açıklamada, İran'dan İsrail'e füzeler atıldığı belirtildi. İsrail ordu radyosu İsrail'e 200 füze atıldığını duyurdu. Atılan füzeler nedeniyle Tel Aviv başta olmak üzere ülkenin genelinde sirenler çaldı. İsraillilere "uyarıları dikkate almaları ve güvenli yerlerde kalmaları" çağrısı yapıldı. İran saldırısının ardından Ürdün,Irak ve İsrail hava sahasını kapattığını bildirdi.

     

    İsrail'in Suriye'nin Lazkiye iline hava saldırıları düzenlediği iddia edildi

    İsrail'e ait hava araçlarının Suriye'nin Lazkiye iline bağlı Ceble ilçesinde birden fazla saldırı gerçekleştirdiği ileri sürüldü.

    Suriye rejimine yakın sosyal medya hesapları, İsrail'e ait hava araçlarının Akdeniz tarafından saat 04.00 sularında Lazkiye'nin Ceble ilçesinde birden fazla hava saldırısı düzenlediğini iddia etti.

    Saldırılar sonucunda güçlü patlamalar meydana gelirken, Beşşar Esed rejimine ait hava savunma sistemlerinin karşılık vermeye çalıştığı kaydedildi.

    Saldırı yerinde yangın çıktığı ve patlamaların devam ettiği ifade edildi.

    İsrail makamlarından veya Suriye rejimi tarafından saldırıya ilişkin henüz açıklama yapılmadı.

    Rusya'ya ait Hmeymim hava üssünün bulunduğu Lazkiye’nin Ceble ilçesinde İran destekli gruplar da varlık gösteriyor.

    İsrail, iç savaşın başladığı 2011'den bu yana Suriye'de zaman zaman İran destekli gruplara ve Suriye ordusuna ait askeri noktalara saldırılar düzenliyor.

    'Nasrallah ölmeden önce ateşkesi kabul etmişti'

    SON DAKİKA GELİŞMELERİ || Orta Doğuda kıyamet kopabilir İsrail Beyruta bomba yağdırdı

    Lübnan Dışişleri Bakanı Abdullah Bu Habib, CNN'e yaptığı açıklamada, Hizbullah lideri Hasan Nasrallah'ın İsrail tarafından öldürülmesinden birkaç gün önce 21 günlük ateşkesi kabul ettiğini söyledi.

    ABD, Fransa, Avustralya, Kanada, Avrupa Birliği, Almanya, İtalya, Japonya, Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Birleşik Krallık ve Katar Nasrallah'ın öldürülmesinden bir gün önce 21 günlük bir geçici ateşkes anlaşması önermişti.

    Habib, dün yayınlanan röportajında “Nasrallah öneriyi kabul etti, tamamen anlaştık. Amerikalılara ve Fransızlara ne olduğunu bildirdik. Ve bize Netanyahu'nun da Biden ve Macron tarafından yayınlanan bildiriyi kabul ettiğini söylediler. Ondan sonra neler olduğunu biliyorsunuz” dedi.

    ABD ordusu İsrail’i savunmak üzere fırlatılan füzelerin görüntüsünü yayınladı

    SON DAKİKA GELİŞMELERİ || Orta Doğuda kıyamet kopabilir İsrail Beyruta bomba yağdırdı

    ABD Merkez Komutanlığı (CENTCOM) İsrail’i savunmak üzere fırlatılan füzelerin görüntülerini yayınladı. CENTCOM’dan yapılan açıklamada, Doğu Akdeniz'de bulunan ABD Deniz Kuvvetleri 6. Filosu'na ait USS Cole (DDG 67) ve USS Bulkeley (DDG 84) destroyerlerinin 1 Ekim’de İsrail'i savunmak üzere çok sayıda balistik füze ateşlediği bildirildi. Paylaşılan görüntülerin ise USS Bulkeley destroyerinde kaydedildiği belirtildi.

     

    “İRAN FÜZELERİ BAŞARIYLA VURULDU”

     

    ABD Deniz Kuvvetleri 6. Filo Sözcüsü Yüzbaşı Bill Urban konuyla ilgili yaptığı açıklamada İsrail'i hedef alan İran füzelerinin başarıyla vurulduğunu söyledi. Urban, füzelerin fırlatıldığı USS Cole ve USS Bulkeley destroyerlerinin Aegis balistik füze savunma sistemine sahip olduğunu da sözlerine ekledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İsrail, Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 4 saldırı düzenledi

    SON DAKİKA GELİŞMELERİ || Orta Doğuda kıyamet kopabilir İsrail Beyruta bomba yağdırdı

    İsrail savaş uçakları gece saatlerinde Lübnan'ın başkenti Beyrut'a 3'ü güneydeki Dahiye'ye olmak üzere 4 hava saldırısı düzenledi.

    AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, İsrail, Beyrut'un güneyindeki Dahiye'de Muavvad bölgesine ve Amerikan Mahallesi'ne 3 füzeyle saldırı gerçekleştirdi.

    Bombalamanın ardından saldırıların yapıldığı yerden yükselen yoğun duman, başkent Beyrut'un semalarında geniş bir alanı kapladı.

    Başka bir saldırıda da Beyrut'un batısındaki Başura bölgesinde bulunan bir bina hedef alındı.

    Yaralananların olduğu saldırılara ilişkin henüz detaylı bilgi edinilemedi.

    Öte yandan, İsrail ordu sözcüsü Avichai Adraee, X platformundan yaptığı açıklamada, ordunun Beyrut'ta bazı hedeflere "hassas saldırılar" düzenlediğini ifade etti.

    Adraee, saldırılarla ilgili detayların daha sonra yayınlanacağını belirtti.

    8 Ekim'den bu yana bin 928 kişi hayatını kaybetti

    SON DAKİKA GELİŞMELERİ || Orta Doğuda kıyamet kopabilir İsrail Beyruta bomba yağdırdı

    İsrail’in Lübnan’a yönelik saldırıları sürerken, Lübnan Sağlık Bakanlığı’ndan yaşanan can kayıplarına ilişkin açıklama geldi. Halk Sağlığı Acil Operasyon Merkezi'nden edinilen bilgilere göre, son 24 saatte İsrail tarafından düzenlenen hava saldırılarında 46 kişinin hayatını kaybettiği, 85 kişinin ise yaralandığı bildirildi. Ölüm ve yaralanmaların Baalbek-Hermel, Nabatieh, Güney Lübnan ve Bekaa bölgelerine yönelik saldırılar sonucu yaşandığı aktarıldı.

     

    8 EKİM’DEN BU YANA BİN 928 KİŞİ ÖLDÜ

     

    Lübnan hükümetine bağlı Afet Risk Yönetim Merkezi ise 8 Ekim'den bu yana İsrail saldırıları nedeniyle yaşanan kayıplara ilişkin son verileri paylaştı. Buna göre, yaklaşık 1 yıllık süreçte Lübnan'a düzenlenen İsrail saldırılarında bin 928 kişinin hayatını kaybettiği, 9 bin 290 kişinin yaralandığı kaydedildi. 1 milyon 200 bin kişinin ise saldırılar nedeniyle yerinden edildiği aktarıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow