hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    CANLI: Adım adım savaş mı? İsrail'in hedefindeki ülke! Peş peşe ülkeyi terk edin çağrısı

    CANLI: Adım adım savaş mı İsrailin hedefindeki ülke Peş peşe ülkeyi terk edin çağrısı
    expand

    İsrail-Lübnan sınırında tansiyon bir kez daha yükseldi. Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesindeki futbol sahasına roket isabet etmesi sonucu gerilim zirveye çıktı. İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik muhtemel saldırısı öncesi bazı ülkeler, vatandaşlarına Lübnan'ı terk etmeleri veya bu ülkeye seyahat etmemeleri hususunda uyarıda bulundu. Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçak seferleri askıya alındı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail'in işgali altındaki Golan Tepeleri'ndeki Dürzi Mecdel Şems kentindeki futbol sahasına yönelik 27 Temmuz'da düzenlenen roket saldırısı sonucu 12 kişinin ölmesinin ardından hali hazırda çatışma halindeki İsrail ordusu ve Hizbullah Hareketi arasındaki tansiyon daha da yükseldi.

    İsrail ordusu saldırıdan direkt Hizbullah'ı sorumlu tutarken, Hizbullah ise saldırıyla bir bağlantısının olmadığını savundu. İsrail hükümetinin Lübnan'a yönelik Mecdel Şems saldırısına sert bir misilleme yapacağı tehdidinin ardından başta ABD ve Avrupa ülkeleri olmak üzere bazı ülkelerden vatandaşlarına uyarı geldi.

    Lufthansa ve Avusturya havayolu şirketlerinin İsrail uçuşlarını iptal ettiği bildirildi

     Almanya havayolu şirketi Lufthansa ile Avusturya Havayolları'nın bugün yapılacak İsrail uçuşlarını iptal ettiği duyuruldu.

    İsrail'den Kanal12'nin haberine göre, Lufthansa ve Avusturya havayolu şirketleri bugün yapılacak Tel Aviv uçuşlarını durdurdu. İsrail'e seferleri durdurma kararının ne kadar süreyle alındığına ilişkin bir açıklama yapılmadı.

    Lufthansa, Beyrut'a uçuşlarını güvenlik gerekçesiyle durdurdu

    Alman hava yolu firması Lufthansa'nın güvenlik gerekçesiyle Lübnan'ın başkenti Beyrut'a olan tüm uçuşlarını durdurduğu bildirildi.

    Lufthansa basın departmanından, AA muhabirine yapılan açıklamada, ilk olarak 5 Ağustos'a kadar Beyrut'a olan uçuşların durdurulduğu ifade edildi.

    Lufthansa ile aynı gruba bağlı Swiss ve Eurowings hava yollarının da güvenlik gerekçesiyle uçuşlarının durdurulduğu belirtildi.

    Uçuşların ne zaman başlayacağı konusunun bir sonraki durum değerlendirmesinde ele alınacağı öğrenildi.

    İsrail'in Lübnan'a saldırı senaryoları, sızabileceği endişesiyle Güvenlik Kabinesi'ne sunulmamış

     İsrail ordusunun Lübnan'a saldırı seçenekleri ve senaryolarının sızabileceği endişesiyle Güvenlik Kabinesi'ne sunulmadığı belirtildi.

    Yerel basında çıkan haberlerde, İsrail ordusunun işgali altında bulunan Golan Tepeleri'ndeki Mecdel Şems beldesine düzenlenen saldırı sonrası Lübnan'a yönelik olası saldırı için çeşitli seçenekler ve senaryolar hazırladığı kaydedildi.

    Söz konusu seçenek ve senaryoların sızabileceği endişesiyle dün toplanan Güvenlik Kabinesi'ne sunulmadığı ifade edildi.

    İsrail Güvenlik Kabinesi, Mecdel Şems saldırısı sonrası Hizbullah'a verilecek karşılığın ne zaman ve nasıl olacağını belirlemek üzere Başbakan Binyamin Netanyahu ile Savunma Bakanı Yoav Gallant'ı görevlendirmişti.

     

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    Beyrut Havalimanı'ndaki uçuşlar kısmen başladı

    Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki bilgi ekranında uçuşların yeniden düzenlendiği görüldü.

    Havalimanı internet sitesinden verilen uçuş bilgilerine göre de sabah yeniden başlayan uçuşlar kapsamında bazı uçaklar havalimanına indi.

     

    Gece askıya alınan seferlerin yeniden başlamasının ardından Birleşik Arap Emirlikleri'ndeki Dubai Havalimanı'ndan, Ürdün, Katar ve Suudi Arabistan'ın Demmam kentindeki havalimanından gelen uçaklar havalimanına ulaştı.

     

    Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndan bazı seferlerin yapıldığı aktarılırken bazı seferlerin ise iptal edildiği bilgisi paylaşıldı.

    Havalimanından adının açıklanmasını istemeyen bir kaynak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, dün akşam askıya alınan uçuşların saat 08.00'den itibaren aşamalı olarak başladığını belirtti.

    İsrail'in Lübnan'ın güneyinde düzenlediği saldırıda 2 kişi öldü

    Lübnan resmi ajansı NNA'da yer alan haberde, İsrail ordusuna ait bir insansız hava aracının (İHA) güneyde bir aracı hedef aldığı belirtildi.

    Şakra ve Mis el-Cebel beldeleri arasında, İHA'nın hedef aldığı araçta 2 kişinin yaralandığı aktarılan haberde, vurulan araca motosikletle yaklaşmak isteyen 2 kişinin de aynı şekilde İHA saldırısına uğradığı ifade edildi.

    İHA'yla vurulan motosikletteki 2 kişinin yaşamını yitirdiği aktarılan haberde, olay yerine yakın, evinin önünde duran bir çocuğun da yaralandığı kaydedildi.

    Lübnan'a seyahat uyarısı yapan ülkeler arasında yer alanlar şu şekilde: ABD, Avustralya, Norveç, Almanya, İngiltere, Belçika, Fransa, İsveç, Danimarka, Hollanda, İrlanda. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow
    İsrail'in olası saldırısına karşı Beyrut Havalimanı'ndaki tüm uçuşlar askıya alındı

    Beyrut Refik Hariri Uluslararası Havalimanı'ndaki gidiş ve geliş uçuş bilgi ekranında 28 Temmuz akşamından başlayıp şu ana kadar devam eden tüm uçuşların askıya alındığı görüldü.

    Havalimanı internet sitesinden verilen uçuş bilgilerine göre, Beyrut'tan dünyanın çeşitli noktalarına giden ve gelen tüm uçuşlar için "iptal" ya da " ertelendi" yazıldı.

    İsrail ordusunun Lübnan'a yönelik olası saldırı tehdidi nedeniyle söz konusu uçuş iptal ve ertelemelerinin sabaha dek süreceği belirtiliyor.

    Lübnan devletine ait Middle East Airlines (MEA) Havayolları, dün Beyrut'tan yapılacak bazı uçak seferlerini 29 Temmuz sabahına kadar ertelediğini duyurmuştu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow