Liberland lideri gözaltına alındı

Avrupa'nın en genç ülkesi Liberland'ın lideri Vit Yedliçka, "sınırdan izinsiz geçtiği" gerekçesiyle Hırvatistan polisi tarafından gözaltına alındı.
Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki yedi kilometrekarelik "tarafsız bölge"de "Liberland" adında devlet kurduğunu ilan eden Çek Cumhuriyeti vatandaşı Vit Yedliçka, "sınırdan izinsiz geçtiği" gerekçesiyle Hırvatistan polisi tarafından gözaltına alındı.
Liberland'ın “devlet başkanı” Yedliçka'nın, Hırvatistan sınırları içerisindeki Zmayevats şehrinde, tercümanı ile birlikte "Liberland" adını verdiği bölgeye geçişi sırasında, Hırvat polisi tarafından yakalandığı bildirildi. Hırvatistan'dan Sırbistan'a izinsiz geçtiği gerekçesiyle gözaltına alınan Yedliçka'nın Beli Manastır'daki polis karakoluna götürüldüğü öğrenildi.
Yedliçka, geçen nisan ayında, Hırvatistan ile Sırbistan arasındaki yedi kilometrekarelik "tarafsız bölge"de "Liberland" adında devlet kurduğunu ilan etmişti. Kendisini Liberland'ın devlet başkanı olarak nitelendiren Yedliçka, Hırvatistan'ın Zmayevats şehri ile Sırbistan'ın Baçki Monoştor şehirleri arasında, Tuna Nehri'nin batı yakasında bulunan alanın ne Sırbistan'a ne de Hırvatistan'a ait olduğunu savunuyor.
Libya'da Türk gemisine hava saldırısı: Bir Türk vatandaşı öldü
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Türk Savunma Sanayii Küresel Güç Haline Geliyor!
Elon Musk ile Marco Rubio Arasında Kabine Toplantısında Tartışma İddiası! Trump’tan Sert Yanıt
Kuzey Kore'den dünyayı tedirgin eden hamle! Kim Jong-un başında böyle poz verdi
Trump'ın 'kripto' başkent hayali: İmzayı attı
Stonehenge'in gizemi çözüldü: Taşların kaynağı ve yapının amacı ortaya çıktı