hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore’ye kaçan ABD’li asker krizi

    Kuzey Kore’ye kaçan ABD’li asker krizi
    expand

    Kuzey Kore ve Güney Kore arasındaki silahtan arındırılmış bölgeye düzenlenen turistik gezi sırasında Kuzey Kore sınırından geçen ABD askeri Travis King’in akıbetinin ne olacağı merak ediliyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Silahtan arındırılmış bölgedeki Birleşmiş Milletler Komutanlığı, Kuzey Kore ordusuyla “olayı çözmeye çalıştıklarını” açıklasa da 23 yaşındaki King’in son durumuyla ilgili net bir bilgi yok. Er rütbeli olmasından ötürü King’in Kuzey Kore yönetimi için istihbarat değeri olmasa da Pyongyang’ın ABD’li askeri pazarlık ve propaganda amaçlı kullanabileceği düşünülüyor.

    ‘ŞAKA ZANNETTİK’

    2021’de ABD ordusuna katılan ve olaydan kısa süre önce, yaşadığı disiplin sorunları nedeniyle iki ay hapis yatan Travis’in Teksas’a geri dönmesinin planlandığı belirtildi. King’in annesi Claudine Gates, Amerikan medyasına yaptığı açıklamada, oğluyla son olarak birkaç gün önce konuştuğunda “Teksas’taki karargâha geri döneceğini söylediğini” ve “neden böyle bir şey yaptığını anlayamadığını” söyledi. Olayın görgü tanıkları da açıklamalarında yaşananları bir sosyal medya şakası zannettiklerini ifade etti. Amerikan CBS kanalına konuşan bir görgü tanığı, kahkahalar atarak sınırı geçen King’i gördüğünde, “Başta kötü bir şaka sandım ama geri gelmeyince şaka olmadığını anladım” dedi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow