hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kuzey Kore'den gövde gösterisi! Böyle füze testi yaptılar

    KAYNAKCNN TÜRK

    Sık sık füze denemeleriyle uluslararası toplumun tepkisini çeken Kuzey Kore yine gövde gösterisi yaptı. Askeri gücünü sergilemek amacıyla süper büyük çoklu roketatarların kullanıldığı bir atış tatbikatı yaptı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kuzey Kore'de Devlet Başkanı Kim Jong-Un yönetiminde 600 mm'lik süper büyük çoklu roketatarların kullanıldığı bir atış tatbikatı gerçekleştirildi. Tam 18 füze bataryasını yan yana dizen Pyongyang füzeleri fırlattı.

    Güney Kore’nin, Kuzey Kore'nin egemenliğini ihlal edici eylemlerine karşı düzenlenen tatbikatın güç gösterisi niteliği taşıdığı belirtildi. Kuzey Kore yönetimine göre ateşlenen füzeler önceden hedef olarak belirlenen 365 kilometre uzaklıktaki bir adayı başarılı bir şekilde vurdu.

    Ülke lideri Kim Jong-Un yapılan tatbikatın muhtemel bir savaşta düşmanlarının ne gibi sonuçlarla karşılaşacağını kanıtladığını söyledi. Kim, ülkenin nükleer kuvvetlerinin savaşı caydırma görevini yerine getirmek üzere kapsamlı şekilde hazırlık yapması gerektiğini vurguladı.

    Kuzey Kore geçtiğimiz günlerde Japon denizi istikametine doğru en az 10 kısa menzilli balistik füze fırlatmıştı. Pyongyang’ın denemesi Güney Kore ve Japonya’yı alarma geçirmişti.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow