Küba'da bira krizi

Ülkenin ana bira imalatçısının, üretimini düşürmek zorunda kalmasından sonra Küba, alkollü içecek stoku sıkıntısıyla karşı karşıya kaldı.
Küba'nın ana bira imalatçısı Bucanero'nun, bira üretimini bu yılın başlarında ciddi derecede kısmasıyla ülkede bira sıkıntısı baş gösterdi. Dört farklı isimle bira üreten imalatçının üretim kısıntısı, komünist ülkenin, 1951 yılından beri karşılaştığı üçüncü en sıcak yaza denk gelince bira sever halk arasında sıkıntıya neden oldu.
Ülkede bira stokları tamamen tükenmiş değil. Ancak, sorunu hafifletmek amacıyla ithal edilen bira, ada halkına oldukça pahalıya patlıyor.
Söz konusu imalat kısıntısının ise, bu yılın Ocak ila Nisan ayları arasında ithalat siparişi verilen biralık arpanın gecikmesinden kaynaklandığı öğrenildi.
Yerel medyaya konuşan bir vatandaş, "Soğuk bir biraya her zamankinden daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu kavurucu yaz günlerinde bira bulamıyoruzö diye dert yandı.
Türkiye tarihinde güzellik yarışmalarında birinci olmuş güzeller
Yeşilçam'ın kötü adamı Erol Taş'ın bilinmeyen yönü
Spor tarihinin unutulmaz sözleri
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun