Köy meclisi iki kadını "tecavüz'' cezasına çarptırdı

Hindistan'da köy meclisi evli kadınla ilişkiye giren bir genci cezalandırmak için iki kız kardeşini "tecavüz"e mahkum etti.
Hindistan'ın Uttar Pradeş eyaletinde bir köy meclisi üst kasttan evli bir kadınla ilişkiye giren bir genci cezalandırmak için iki kız kardeşini "tecavüz"e mahkum etti. İnsan hakları kuruluşlarından gelen şiddetli tepkiler üzerine Hindistan Yüksek Mahkemesi kararı veren köy meclisi üyeleri hakkında dava açtı.
India Times'ın haberine göre, Uttar Pradeş'in Baghnat kentine bağlı Sankrot adlı köyde adı gizli tutulan bir genç "Jat" adıyla bilinen üst kasttan bir kabileye mensup evli bir kadınla ilişki kurdu.
Olayın ortaya çıkması üzerine toplanan ve tamamı köyün ihtiyarları ile ileri gelenlerinden oluşan "Panchayat" adlı köy meclisi olayın ortaya çıkmasından sonra köyden kaçan genci cezalandırmak için iki kız kardeşine "tecavüz edilip yüzleri siyaha boyanmış ve çıplak olarak köy içinde dolaştırılmasına" karar verdi.
Antalya'da aile içi tecavüz iddiası yargıda
Karar üzerine 23 yaşındaki Meenakshi Kumari ile 15 yaşındaki kız kardeşi köyden kaçarak bir kadın hakları kuruluşuna sığındı.
Bu arada kararı duyan kadın ve insan hakları kuruluşları sadece 15 gün gibi bir zaman içinde 100 bin imza toplayarak köy meclisi üyelerinin cezalandırılmasını istedi.
11 yaşındaki tecavüz kurbanı doğum yaptı
Hindistan Yüksek Mahkemesi gelen tepkiler üzerine köy meclisi üyeleri hakkında tecavüz ve şiddete teşvik suçlamasıyla dava açıldı.
Yerel dilde "panchayat" olarak bilinen köy meclisleri yasa dışı olmalarına karşın Hindistan'ın büyük bir bölümünde hâlâ "yerel mahkeme" işlevi görüyor ve kararları halk arasında "geri dönülemez" kabul ediliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun