hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Kod adı: Misafir! “Hamas’ın gölge lideri” Deif’in yeni fotoğrafı iddiası…

    Kod adı: Misafir “Hamas’ın gölge lideri” Deif’in yeni fotoğrafı iddiası…
    expand

    İsrail, yıllardır onun peşinde... İzzeddin el-Kassam Tugayları'nın gizemli lideri 'Misafir' kod adlı Muhammed Deif'e ait olduğu iddia edilen yeni bir fotoğraf paylaşıldı. Görüntüde dikkat çeken tuhaf bir ayrıntı yer alıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Aksa Tufanı Operasyonu'nun arkasındaki isim olarak adlandırılan 'Misafir' lakaplı Deif, İsrail'in ölüm listesinin zirvesindeki isimler arasında yer alıyor.

    İsrail'in yıllardır yakalayamadığı Deif'in son fotoğrafı IDF tarafından kamuoyu ile paylaşıldı.

    Hürriyet'te yer alan habere göre IDF sözcüsü, görüntünün Gazze'de ordu tarafından kurtarılan 70 milyon dijital dosya arasında yer aldığını söyledi.

    İsrail basını fotoğrafın en güncel Deif fotoğrafı olduğunu iddia etti ancak ne zaman ve nerede çekildiğine dair bir bilginin bulunmadığı belirtildi.

    DİKKAT ÇEKEN TUHAF AYRINTI

    Fotoğrafta herhangi bir düzenleme ya oynama yapılıp yapılmadığına dair de henüz bir bilgi yok. Ancak dikkat çeken tuhaf  bir detay var.

    Söz konusu görüntüde elinde bir yığın ABD doları ve plastik bir bardakta içecek tuttuğu görülen Deif'in yanında bir de arkadaşı bulunuyor. Dahası iddialara göre Deyf'in kolu ve bacağının olmadığı öne sürülüyordu, bu fotoğrafta ise fiziksel bir probleminin olmadığı gözüküyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Kod adı: Misafir “Hamas’ın gölge lideri” Deif’in yeni fotoğrafı iddiası…

    'MİSAFİR' LAKABI NEREDEN GELİYOR?

    Financial Times'da yer alan analizde 'Misafir'in İsrail istihbaratına yakalanmamak için her geceyi farklı bir Hamas üyesinin evinde geçirdiği kaleme alınmış, ABD basınında sıklıkla bu lakapla yer almıştı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow