Kıbrıs'ta direnişin simgesi olan Nevcihan Oluşum hayatını kaybetti

Kıbrıs'ta Rumların 1964 yılında yaptığı katliamlar sırasında eşini kaybeden, acı haberi aldığında anda çekilen fotoğrafıyla simge haline gelen Nevcihan Oluşum, 84 yaşında hayatını kaybetti. Hamileyken eşinin katledildiğini öğrenen Oluşum'un fotoğrafı, dünya basınında geniş yer bulmuştu.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Kıbrıs'ta Türklerin direnişinin de simgesi haline gelen Nevcihan Oluşum, 19 Mart 1964'te hamileyken eşi Hasan Gaziveren'in Rumlar tarafından öldürüldüğünü haber aldı.
O dönem Kıbrıs'ta görev yapan dünyaca ünlü İngiliz savaş muhabiri ve fotoğrafçısı Don McCullin, Oluşum'un eşinin öldürüldüğü haberini almasından sonraki anlarını görüntüledi. Fotoğrafta Oluşum'u teselli eden yakınları ve oğlu Kubilay Oluşum da yer aldı. Fotoğraf o dönemde Türk basınının yanı sıra dünya medyasında da geniş şekilde kullanıldı.
Kıbrıslı Türklerin zorlu mücadelesini anlatan fotoğrafın simge ismi Nevcihan Oluşum, bugün Kıbrıs Gaziveren Köyü'nde toprağa verildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Hindistan ve Pakistan savaşın eşiğinde mi? İşte gerilime dair 5 soru 5 yanıt...
Trump doğrudan Putin’e seslendi: “Vladimir, dur!”…
Alman Sismolog Bohnhoff'tan Marmara Depremi Yorumu: Gerilim İstanbul Yönüne Doğru Arttı! İki Senaryoyu Anlattı…
Vatikan'ı Karıştıran Talep: Skandallarla Anılan Kardinal, Papa Seçiminde Yer Almak İstiyor!
Rusya'dan acı haber: Elbruz Dağı'nda 2 Türk dağcı hayatını kaybetti