"Katliam" filmi tartışmanın odağında

ABD'nin Denver eyaletinde, Gala gösterimi 12 kişinin öldüğü katliama dönüşen Batman filmi, bir süredir siyasi tartışmaların da odağında. Sağ kanattan isimler filmin Obama propagandası olduğunu iddia ederken, yapımda "Wall Street'i İşgal Et" eyleminden de esinlenildiği konuşuluyor.
Batman serisinin son filmi: Kara Şovalye Yükselir. New York'ta seçim zamanı.
Ve birden ortaya çıkan kötü adam Bane.
Aurora Denver'daki sinema salonunda katliamla dünya gündemine gelen film, seçim döneminde piyasaya çıkınca siyasi tartışmaları da hareketlendirdi.
Geçen hafta The Dailybeast.Com'da yer alan makale, özellikle Cumhuriyetçi aday Mitt Romney'nin eski şirketi Bain Capital ile filmin kötü adamı Bane arasındaki sembolizme dikkat çekmişti.
Bundan hareketle, muhafazakar kanadın radyo programcılarından Rush Limbaugh, filmi Bama'yı yeniden seçtirmek için solcuların ve Hollywood'un yarattığı bir komplo olarak adlandırdı.
Ama film yapımcıları böyle düşünmüyor.
Filmde cezaevinde çıkan isyanlar, sokakta polisle çatışmalar, hatta New York borsasına silahlı saldırı gibi sahneler var.
Ve filmin yaratıcı ekibinden Chuck Dixon, filmin kötü adamı Bane için "aslında Wall Street'i İşgal Et" hareketindekilerden esinlendik" diyerek tartışmayı daha da siyasi bir yöne çekti.
Yani, filmdeki kötü adamlar "kapitalist sistemi eleştirenler" olarak konumlandırılıyor.
Denver'daki saldırının ardından, şimdi siyasetin Hollywood'u nasıl yönlendirdiği de Amerika'da tartışma gündemine gelirse, sürpriz olmayacak.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...
Trump'ı ölümle tehdit etmişlerdi! Uyarı geldi
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı