Japonya'nın en yüksek zirvesi Disneyland’e dönüştü

Japonya'nın en önemli sembollerinden biri, çok sayıda dağcının zirve yolculuğuna çıkması sonucu aşırı turizmin sıcak noktası haline geldi.
3776 metre yükseklik ile Japonya'nın en yüksek zirvesi olma özelliğini taşıyan görkemli Fuji Dağı’nın aşırı turizmin kurbanı olduğu konuşuluyor. Bölgedeki kalabalığa ve insan trafiğine yönelik Disneyland benzetmesi yapılıyor.
Fuji Dağı, 2013 yılında UNESCO'nun Dünya Mirası Listesi'ne girmeye hak kazandıktan sonra yetkililere bölgedeki kalabalığı yönetme çağrısı yapılmıştı.
(Fotoğraflar: CNN International)
Verilere göre, Temmuz ayında tırmanış sezonunun açılmasından bu yana 65 bin kişi zirve yolculuğuna çıktı. Bu rakamlar da 2019 yılına kıyasla yüzde 17’lik bir artışa işaret ediyor.
Yamanashi bölgesinden bir yetkili, "Çok fazla insan olduğu için burası Disneyland gibi" yorumunu yaptı.
Öte yandan, dağ eteklerinin çöplerle dolması da Fuji Dağı’nı çevre problemleriyle karşı karşıya bırakıyor.
Yetkililer dağdaki çevresel durumun "kritik bir noktaya" ulaşmasından endişe duyuyor.
Bölgeye daha az sayıda profesyonel dağcıların gelmeye başladığı konuşuluyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!