İtalya'da Renzi hükümeti yemin etti

İtalya'da yeni hükümeti kuran Başbakan Matteo Renzi ve bakanları, Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano huzurunda yemin etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Renzi liderliğindeki koalisyon hükümetinin üyeleri, yemin ederek görevlerine başlamak üzere cumhurbaşkanlığı sarayı Quirinale'ye çıktı.
Quirinale'de Cumhurbaşkanı Napolitano huzurunda ilk olarak ülkenin en genç başbakanı olan Matteo Renzi yemin etti. Renzi'yi bakanlar izledi.
Renzi, 2008'den bu yana hükümet kuran 3. isim oldu. İtalyanlar en son başbakan olarak 2008 yılında Silvio Berlusconi'yi seçmişti. Berlusconi'nin ardından 2011 yılında ekonomik kriz nedeniyle Mario Monti liderliğindeki teknokrat kabine, 2013 yılında da Enrico Letta liderliğinde koalisyon hükümeti kurulmuştu.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!