İsveç'te "helal" sosisten domuz eti çıktı

İsveç'te et ürünlerinde yapılan denetlemede, "helal" ürün olarak satılan bir sosiste domuz etine rastlandığı bildirildi.
İsveç Yiyecek Maddelerini Denetleme Kurulu, yazılı açıklamasında, et ürünlerindeki denetlemelerde yapılan tahlillerde, paketinde "helal sığır eti"nden üretildiği belirtilen bir sosiste yüzde 10 oranında domuz etine rastlandığı kaydedildi.
Kurum yetkilisi Nyholm, "Helal ürün içinde domuz etinin yer alması kabul edilemez bir durum. Domuz eti yemeyen birçok tüketici var. İnsanlar sorumluluklarını yerine getirirken dikkatli olmak zorunda. Ürünlerini sahte etiketlerle satmamalılar" dedi.
Domuz eti bulunan ve "helal sosis" adı altında satılan ürünlerin Slovenya'da üretilip İsveç'e getirildiğini kaydeden Nyholm, Avrupa Birliği kurumlarının durumdan haberdar edileceğini açıkladı.
Domuz eti tespit edilen ürünün, belediye tarafından marketlerden toplatıldığı kaydedildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elon Musk Polonyalı bakanı yine hedef aldı: O bir Soros kuklası
Elon Musk'ın açıklamaları önce Polonya'yı, şimdi de İtalya'yı karıştırdı: Meloni'ye baskılar artıyor!
Gümrük tarifelerinin ardından Trump’a sorulan soru: RESESYON? "Nefret ediyorum" diyerek yanıtladı...
Trudeau'nun halefi Kanada'nın Kemal Derviş'i mi oldu?
Svalbard Anlaşması: Türk vatandaşlarına Norveç'e bağlı takımadada oturum izni çıktı