İsveç'te beklenmedik istifa! Siyaseti bırakıyor

İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, gelecek hafta görevinden istifa edeceğini açıkladı. Billström, bununla birlikte siyaseti de tamamen bırakacağını duyurdu.
İsveç Dışişleri Bakanı Tobias Billström, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada istifa edeceğini duyurdu. Billström, “Üzüntü ve gurur karışımı bir duyguyla bugün başbakana önümüzdeki hafta parlamentonun açılışında dışişleri bakanlığı görevini bırakacağımı bildirdim” dedi.
"İSVEÇ NİHAYET NATO'YA GİRDİ"
İstifa kararını kolay almadığını ifade eden Billström, son 25 yılda 10 yılı bakan olmak üzere farklı görevler üstlendiğini aktararak, “Bu iki yılda başardıklarımızdan çok mutlu olduğumu ve gurur duyduğumu da söylemek istiyorum. Öncelikle uzun ve kimi zaman zorlu bir süreçten sonra İsveç nihayet NATO'ya girdi” dedi.
Mevcut hükümetin İkinci Dünya Savaşı'ndan bu yana İsveç güvenlik politikasında tarihi bir yeniden düzenleme gerçekleştirdiğini belirten Billström, “Rusya'nın genişlemesine karşı koymak için uzun vadeli bir politika ortaya koyduk. Orta Doğu'da da durum ciddi ve İsveç, AB, ABD ve diğer ülkelerle birlikte durumu istikrara kavuşturmak için mücadele ediyor. Uzun vadede tek makul çözüm iki devletli çözümdür” dedi.
Siyasetin tamamen bırakacağını aktaran Billström, bundan sonra ne yapacağına karar vermediğini söyledi. 50 yaşındaki Billström, Ekim 2022'den bu yana dışişleri bakanı olarak görev yapıyordu.
SON DAKİKA
-
01. 16
ABD genelinde Trump ve Elon Musk karşıtı gösteri!
-
23. 40
İBB'deki yolsuzluk soruşturmasında aranan Kaan Ketenci yakalandı
-
23. 32
Artvin'de iki mahalle arasında 50 metrelik asansör
-
23. 19
Bakanlık, kreşte darp olayına ilişkin müfettiş görevlendirdi
-
23. 12
Trump: ''Dirençli olun, kolay olmayacak''
-
22. 14
Portakal Çiçeği Karnavalı'nda renkli görüntüler! Kortej geçişine büyük ilgi
EN ÇOK OKUNANLAR
HABER... Trump 'Pandora'nın kutusunu açtı: Yüzde 10 hesabı
Macron'dan Trump'a vergi tepkisi: Acımasız ve dayanaksız
Tarife listesini duyuran Trump’tan yeni mesaj: Ameliyat tamamlandı, hasta hayatta ve iyileşiyor!
Musk için DOGE defteri kapanıyor mu? Bir sonraki hamlesi belli oldu: Vance duyurdu...
SON DAKİKA! Tek dertleri Türkiye! AŞİL KALKANI için dudak uçuklatan bütçe!