İsrail’in rehine oyunu: Bir yanda gözaltı, diğer yanda takas…
İsrail ile Hamas arasında arabulucu müzakereleri sonucu 2 gün daha uzatılan geçici ateşkeste bugün son gün. Altı günlük süreçte bir yandan rehine takası gerçekleşirken, diğer yanda ise Batı Şeria’da İsrail’in baskınları ve Yahudi yerleşimcilerin şiddeti devam etti. 7 Ekim’den bu yana Batı Şeria’da İsrail tarafından gözaltına alınan Filistinli sayısı ise 3 bin 390’a ulaştı.
Haberin Devamı
/

Gazze Şeridi’nde 24 Kasım’da başlayan insani aranın 5’inci gününde İsrail ve Hamas arasında bir esir takası daha gerçekleşti. Hamas tarafından serbest bırakılan 10 İsrailli ve 2 Taylandlı esirin İsrail'e ulaşmasının ardından İsrail de 15’i kadın 15’i çocuk olmak üzere toplam 30 Filistinli mahkumu serbest bıraktı.
/

Gazze’de silahların geçici süreliğine de olsa susmasına imkân tanıyan rehine ve tutuklu takası anlaşmasında İsrail’in işgal altındaki Batı Şeria’da yaptığı baskın ve tutuklamaları sonlandırmaması dikkat çekiyor.
Haberin Devamı
/

İnsani aranın başladığı geçen cuma gününden bu yana 180 Filistinli mahkumu serbest bırakan İsrail, aynı süre içinde Batı Şeria’da tutuklamalara devam etti.
/

Esir değişiminin ilk dört gününde İsrail 133 Filistinliyi tutuklarken, 150 Filistinliyi serbest bıraktı.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
/

The Guardian’da yer alan habere göre ise İsrail, 7 Ekim'den bu yana 120'si kadın ve 200'den fazlası çocuk olmak üzere 3 bin 260 Filistinliyi daha tutukladı.
/

Filistin Esirler Cemiyeti ise bu sayının 3 bin 290'a yükseldiğini bildirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı