hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’in işkence izleri

    İsrail Gazze’yi bombalayıp sivil öldürmek, abluka altına alıp milyonlarca kişiyi aç bırakmakla yetinmiyor. Masum yüzlerce Filistinliyi gözaltına alıp günlerce işkence uygulayan İsrail askerleri, hiçbir suçları olmadığını anladıkları Filistinlileri yaptıkları işkencelerin izleriyle serbest bırakıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözaltına alındılar, işkence gördüler.

    Bu eller, İsrail tarafından alıkonulan ve beş gün boyunca elleri plastik kablolarla bağlı tutulan bir Filistinliye ait.

    İsrailli güçlerin gözaltına aldığı Filistinlilerin neredeyse hepsinde görülen ters kelepçe yaraları, Gazze’nin El Aksa Hastanesi’nde tedavi ediliyor.

    Ellerine kalemlerle numaralar yazılmış çocuk ve yetişkin Filistinliler, suçlu bulunmadıkları için İsrail ordusu tarafından serbest bırakılmış durumda.

    İsrail’in işkence izleri

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Gözaltına alınanlar arasında 14 yaşındaki Mahmut da var.

    Babasıyla birlikte İsrail ordusu tarafından alıkonulan Mahmut, askerlerin elinde gördükleri işkenceyi anlattı:

    “Ellerinizi arkadan bağlayıp yerde köpek gibi süründürüyorlar. Plastik kelepçeler kollarınızı yaralıyor. O an nasıl hissettiklerine göre gelip sizi botlarıyla tekmeliyorlar. Onlara hiçbir şey yapmadım. Gelip bana tekme attı.”

    Mahmut ve babası işkence gören yüzlerce sivil Filistinliden yalnızca ikisi.

    İsrail ordusu tarafından gözaltına alınan Filistinlilerin gözleri bağlanıyor, sokak ortasında soyuluyor ve günler hatta haftalar boyunca esir tutuluyor.

    “Bizi yere yatırıp ayaklarını kafamıza koydular. Hamas mısınız diye sorup bizi dövdüler. Uyumak istediğimizde uyuyamıyorduk çünkü çok soğuktu. Üstümüzü örtmek için ya da giyinmek için bir şey istediğimize bizi dövüyorlardı.”

    Tuvalete gitmelerine izin verilmeyen, açlıktan ölmeyecekleri kadar gıda ve su verilen Filistinliler, Gazze’de yaşayan insanlık trajedisinin gözlerden uzaktaki yanı olarak kalıyor.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow