hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail’den kanlı rehine operasyonu!

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail Gazze'deki Nuseyrat Mülteci Kampı'na operasyon düzenledi ve dört rehineyi kurtardı. Rehinelerin sağlık durumları iyi olduğu öğrenildi. Ancak Hamas İsrail’in saldırısında 210 Filistinlinin öldüğünü belirtiyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Dünya İsrail'in Gazze'deki kanlı rehine operasyonunu konuşuyor. Hamas’a göre İsrail ordusu Nuseyrat Mülteci Kampı’na benzeri görülmemiş bir saldırı düzenledi. Bölge havadan ve karadan çok yoğun bir şekilde vuruldu.

    İsrail Özel Kuvvetleri, bir lokasyonda kadın rehine Noa Argamani'ye ulaştı. Eş zamanlı olarak bir başka adrese ilerleyen birlikler diğer üç rehineye de ulaştı. Kurtarılan dört kişi de Nova Müzik Festivalinin yapıldığı alandan kaçırılmıştı. Rehinelerin sağlık durumları iyi olduğu öğrenildi. 

    Uluslararası Ceza Mahkemesi başsavcısının tutuklanmasını istediği İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu rehineler kurtarıldıktan hemen sonra propaganda videosu paylaştı. 25 yaşındaki rehine Noa ile konuşmasını yayınladı.

    Noa Argamani: Bunu çok bekledim. Çok teşekkür ederim.
    Binyamin Netanyahu: Teşekkür ederim Noa. Ailen hayırlı olsun ve annene benim için de sarıl.

    İsrailliler de rehinelerin sağ dönmesini kutladı. Ancak rehinelerin kurtarıldığı saldırı aslında tam bir katliamdı. Hamas’a göre saldırıda ölenlerin sayısı yüzleri geçti. Ambulanslar hastanelere sürekli yaralı ve ölüleri getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Filistin BM Elçisi Yardımcısı, 'Dünya 4 rehineye karşı yüzlerce Filistinlinin öldürüldüğünü görmelidir' dedi. İsrail’in rehineleri katliamı haklı çıkarmak için kullandığını söyledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow