hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'den Gazze Şeridi'ne füze saldırısı

    İsrailden Gazze Şeridine füze saldırısı
    expand

    İsrail savaş uçakları, öğleden sonra sınır yakınlarındaki Yahudi yerleşimlerine düzenlenen roket saldırılarının ardından, Gazze Şeridi'nin kuzeyindeki Beyt Lahya'a karşı füze saldırısı düzenledi.

    Beyt Lahya'daki pazar yerinin yakınına düzenlenen füze saldırısında 2'si ağır 12 Filistinli yaralandı.
     
    Yaralananlardan 4'ünün İslami Cihad'ın Saraya El Kuds militanı olduğunu bildirildi.
     
    İsrail ordusu da saldırıyı doğruladı ve "militanların hedef alındığını" belirtti.
     
    Bugün Gazze Şeridi'nden İsrail'e 2 kassam roketi saldırısı yapılmış, Kassam füzeleri, Şa'ar Hanegev kasabası yakınlarındaki açık alana düşmüştü.

    Bu arada İsrail'de perşembe günü akşamından itibaren başlayacak Purim Bayramı öncesinde, Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da tam kapatma uygulamasına geçti.
     
    İsrail Savunma Bakanı Ehud Barak ve savunma ile ilgili kuruluşların ortaklaşa aldığı karar çerçevesinde, İsrail ordusu, bu gece yarısından itibaren 4 gün süreyle Gazze Şeridi ve Batı Şeria'da tam kapatma uygulayacak.
     
    Uygulama, cumartesi günü gece yarısı sonlandırılacak.
     
    İsrail ordu sözcülüğü, uygulama süresince insani yardım geçişleri ile doktorların, sağlık görevlilerinin, hükümet dışı örgüt temsilcilerinin, avukatlar ile din görevlilerinin, bölge ve irtibat ofislerince geçişlerine izin verileceğini bildirdi.
     
    Kapatma uygulaması sırasında, Batı Şeria'da ve Gazze'de ticari geçiş noktalarının açık tutulacağı belirtildi.
     
    Gazetecilerin de geçişlerinde sorun yaşanmayacağı belirtildi.
     
    Ordu sözcülüğü, güvenlik riskleri açısından oldukça hassas bir dönemde olunduğuna dikkat çekerek, Purim Bayramı'nda alarm durumunun artırılacağını, Filistinlilerin günlük hayat akışını da koruyarak, İsrail vatandaşlarının emniyeti için riskli noktalarda güvenlik ekipleri varlığının genişletileceğini duyurdu.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow