hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail'de Netanyahu desteğini kaybetti

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail'de yapılan bir anket, savaşın Binyamin Netanyahu seçmenini ne ölçüde etkilediğini ortaya koydu. Buna göre, seçimlerde Netanyahu'ya oy veren seçmen, şimdi sadece İsrail ordusuna güveniyor, ancak hükümete güvenmiyor. Öte yandan İsrail ordusunun da Gazze’de zafer kazanabileceğine inanmıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail merkezli televizyon Kanal 12 İsraillilere olası bir seçimdeki tercihlerini sordu. Gazze saldırılarının gölgesinde, Başbakan Binyamin Netanyahu'nun kaybetmekte olduğu gün yüzüne çıktı.

    Ankete katılanların yüzde 36'sı eski Başbakan Naftali Bennett, yüzde 28'i Netanyahu, yüzde 31'i ise ikisi dışında bir figürü tercih etti. Eski Başbakan Yair Lapid ise Netanyahu'nun arkasında kaldı. Netanyahu, Savaş Kabinesi'nden çekildiğini açıklayan ilk kişi olan Benny Gantz'ın da arkasında kaldı.

    İsraillilerin seçim davranışını en çok etkileyen etken ise Gazze’deki savaş oldu. Ankete katılanların yüzde 51'i savaşın kazanılmasının imkansız olduğunu söyledi. Netanyahu'nun savaş değerlendirmesinde ise ankete katılanlardan yüzde 63'ü başbakana kötü not verirken, %31'i iyi not verdi.

    Kabineyi sert eleştiren Savunma Bakanı Yoav Gallant yüzde 45 desteklendi. Ancak Netanyahu'nun aşırı sağcı koalisyon ortakları Ulusal Güvenlik Bakanı Itamar Ben Gvir ve Maliye Bakanı Bezalel Smotrich katılımcıların sırasıyla %68 ve %65'i kötü bir iş çıkardıklarını söyleyerek daha kötü bir performans sergiledi.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow