İsrail, Trump’ın Kudüs’ü başkent kabul etmesini bekliyor

İsrail televizyonlarına göre, İsrailli yetkililer ABD Başkanı Donald Trump’ın "Kudüs’ü resmi olarak İsrail’in başkenti olarak tanıyacağına" inanıyorlar.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İsrail TV kanallarında yayınlanan haberlere göre, İsrail Hükümeti'nin bu düşüncesi, ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence’in, Başkan Trump’ın "ABD Büyükelçiliği’ni Kudüs’e taşımayı" değerlendirdiğini söylemesi üzerine ortaya çıktı.
Haberlere göre, Trump Aralık ayında, büyükelçiliğin taşınması ya da taşınmanın altı ay ertelemesi yönünde bir karar verecek.
ABD Kongresi tarafından 1995 yılında onaylanan yasaya göre, İsrail’in başkenti olarak Kudüs’ü kabul etmesini semblolik olarak desteklemek adına, ABD Büyükelçiliğini Kudüs’e taşıma kararı alınmıştı.
Ancak taşınma, yasanın içindeki, kararın altı aylık sürelerle ertelenmesine izin veren bir fıkraya dayanarak, ertelenmişti. Başkan Trump son erteleme kararını 1 Haziran tarihinde imzalamıştı.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!