hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail saldırıyor, savaş bölgeye yayılıyor

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail, Yemen’de Hudeyde şehrini vurdu. İsrail ordusundan yapılan açıklamada Husilerin hedef alındığı belirtildi. Saldırıda 6 kişi hayatını kaybetti, 83 kişi de yaralandı. Husiler ise karşılık olarak, İsrail'in güneyindeki Eylat kentinin balistik füzelerle hedef alındığını açıkladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    “Liman bölgesinde İsrail Hava Kuvvetleri, enerji altyapıları da dahil olmak üzere terörist faaliyetler için kullanılan çift amaçlı altyapıyı vurdu. İsrail'in gerekli ve orantılı saldırıları, Husi terör saldırılarını durdurmak için gerçekleştirildi.”

    İsrail durmuyor, savaş bölgeye yayılıyor. Bu sefer de Yemen'e saldıran İsrail, Kızıldeniz kıyısındaki Husilerin kontrolündeki Hudeyde Limanı’na bomba yağdırdı. İsrail Savunma Bakanı Yoav Gallant, Husilerin şu ana kadar yaptığı yüzlerce saldırıya misilleme yapıldığını söyledi.

    İsrail saldırıyor, savaş bölgeye yayılıyor

    “Husilerin saldırıları, uluslararası hukukun ihlali ve uluslararası barış ve güvenliğe yönelik bir tehdittir. İsrail bu saldırılara karşı kendini savunma eylemlerini artırdı.”

    Gallant, Husi tehdidine karşı tüm ülkelerin birlik olması gerektiğini söyledi.

    İsrail saldırıyor, savaş bölgeye yayılıyor

    “İran destekli Husi terörizminin saldırısına uğrayan tüm ülkelerin bu tehdide karşı birlikte durması için ortak çıkarlar görüyoruz. İsrail halkını yakın ve uzak tüm tehditlerden korumaya devam edeceğiz.”

    İsrail'in, limandaki petrol depolama tesisleri ile yerel elektrik şirketine düzenlediği saldırılarda can kaybı ve yaralanmalar yaşandığı belirtildi. Limanda büyük bir yangın çıktığı ve elektrik kesintilerinin olduğu belirtildi.

    Husi Askeri Sözcüsü Yahya Sari'den bir açıklama geldi. Sari, saldırıda elektrik santralinin yanı sıra liman ve yakıt depolarının hedef alındığını, bunların hepsinin sivil hedefler olduğunu söyledi.

    “Düşman İsrail, Hudeyde vilayetine vahşi bir saldırı başlattı ve elektrik sağlayan elektrik santralini birkaç saldırıyla hedef aldı. Ayrıca, hepsi sivil hedefler olan Hudeyde Limanı’nı ve yakıt tanklarını da hedef aldı.”

    Yemen'in batısındaki Husi hedeflerine yönelik saldırılara karşılık verileceğini söyledi.

    “Yemen Silahlı Kuvvetleri’nin, bu apaçık saldırganlığa karşılık vereceğini ve İsrail'in hayati hedeflerini vurmaktan çekinmeyeceğini teyit ediyoruz. İşgal altındaki yafa bölgesinin güvenli olmayan bölge ilan edilmesine ilişkin daha önce yaptığı açıklamayı yineliyoruz.”

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail saldırıyor, savaş bölgeye yayılıyor

    Sari son açıklamasında ise saldırıya karşılık verildiğini bildirdi. İsrail'in güneyindeki Eylat kentinin balistik füzelerle hedef alındığını ve hedeflerin başarıyla vurulduğunu ifade etti.

    İsrail ordusu da Yemen'den fırlatılan ve İsrail topraklarına doğru ilerleyen karadan karaya bir füzenin önlendiğini duyurdu.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow