hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İsrail basını savaşı nasıl görüyor? İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan'a mı kayıyor?

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail-Gazze hattındaki savaş Lübnan’a kayıyor. Taraflardan birbirlerine tehdit dolu mesajlar veriyor. Gazze savaşı, Lübnan’a sıçrar mı? İsrail basını ne diyor ne konuşuyor? Detayları CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er aktardı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    CNN TÜRK Muhabiri Serdar Er detayları şu ifadelerle aktardı;

    Gazete manşetleri bize birçok şey anlatıyor.  Özellikle son günlerde Lübnan krizi gündemde. Okuduğumuz ilk gazetede ABD’nin uyarısından bahsediyor. ABD, Lübnan krizi ile ilgili İsrail’i birçok kez uyardı. Bu savaş daha büyük bölgesel bir savaşa dönüşebilir uyarıları söz konusu. ABD’nin Beyrut’a yönelik seyahatlerde bir uyarı yaptığı yönünde gazetenin manşet kısmında haber var.  İsrail tarafından yapılan saldırılar gündeme geliyor. ABD’ye göre İsrail’in bu savaşa hazır olmadığı yönünde açıklamalar yaptığı belirtiliyor.

    Tel Aviv ve Kudüs’te çeşitli eylemler söz konusu. Bu eylemler gazetelere yansıyor. Başbakan Binyamin Netanyahu’nun istifası etmesi, rehine geri getirilmesi ve savaşın bir an önce durdurulması çağrısı yapılıyor.  Buradaki eylemcilerin, protestocuların yorumu; Bu savaşın başlaması Netanyahu’ya yarar. Netanyahu koltuğunu korumak için bu savaş yapıyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bir diğer gazetede Cenin’de bir saldırı gerçekleşti. Cenin’de yani Batı Şeria’nın bir yerleşim yerinde yapılan operasyonu manşete taşınmış. Sürmanşette rehinelerin eve gelmesi ve Hamas lideri ile ilgili bir haber var.

    Cenin’de İsrail operasyonları söz konusu yani işgal olarak Batı Şeria’nın bir yerleşim yeri. Burada İsrail ordusu, İsrail polisi ‘Oradaki tehditlere karşı mücadele ediyoruz’ ifadesiyle saldırılar gerçekleştiriyor.

    7 Ekim sonrası Gazze’den oldukça uzak bir nokta olan Cenin. Batı Şeria’da olan Cenin ve Gazze arasından kilometrelerce mesafe var. 7 Ekim sonrası Batı Şeria bölgesine İsrail saldırıları arttı. O saldırılarda hayatını kaybeden İsrail askeri oldu şeklinde bir haber var. Ancak o saldırılarda çok fazla Filistinlileri hayatını kaybetti. 2 ay önce bir haberde 7 Ekim sonrası 5 binden fazla kişinin Batı Şeria’da gözaltına alınıp tutuklandığı söylendi. Tam bir rakam belli değil. Cenin’deki saldırıda IDF kaptanının hayatını kaybettiği ve 16 personelin yaralandığı söyleniyor.

     

     

     

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow