IŞİD'in liderleri Libya'ya kaçıyor

Uluslararası Koalisyon IŞİD'e karşı saldırılarını yoğunlaştırırken, örgütün lider kadrosunun akıbetiyle ilgili yeni bir haber geldi. Irak ve Suriye'deki bazı üst düzey IŞİD komutanlarının Libya'ya sığındığı öne sürüldü.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Misurata kentinin istihbarat sorumlusu İsmail Şükrü, BBC'ye yaptığı açıklamada son aylarda çok sayıda yabancı militanın IŞİD kontrolündeki Libya'nın Sirte kentine geldiğini söyledi.
IŞİD, mayın temizliği yapan askerlere ateş açtı
IŞİD Tuzağı: Batıyı savaşına çekerek hedefine ulaştı
Misurata, istihbarat sorumlusu, "Sirte'deki IŞİD militanlarının büyük çoğunluğu yabancı. Çoğunluğu Tunuslu, Mısırlı ve Sudanlı. Irak ve Suriyeliler de var. Iraklıların büyük bölümü Saddam Hüseyin'in lağvedilen ordusundan. IŞİD'in bazı önde gelen isimleri Libya'ya geldi. Çünkü burayı güvenli görüyorlar" dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Kızıl Gezegen'den yeni sismik veriler elde edildi
İlk adımı kim atacak? Trump telefon bekliyor, Şi’den ses yok...
Orta Doğu'da ve dünyada tansiyon yüksek! Türkiye'den İran'a 5 kritik uyarı
El Salvador: "ABD'den sınır dışı edilen çete üyeleri rastgele seçilmiyor" dedi... 'Yazım hatası' iddiaları...
ABD’de Demokratlar kampanya başlattı: Elon Musk'ı kovun