IŞİD'den Haseke'ye büyük saldırı!

IŞİD Suriye'de Kürt nüfusun yoğun olarak yaşadığı Haseke şehrine geniş çaplı bir saldırı başlattığı açıklandı.
Suriye devlet televizyonuna göre bölgedeki Kürt güçlerinin son zamanlardaki ilerleyişini durdurmak ve karşılık vermek isteyen IŞİD Haseke'ye geniş çaplı bir saldırı başlattı. Suriye Hava Kuvvetleri'nin de bölgede hava operasyonları yaptığı da gelen bilgiler arasında. IŞİD militanları ilk saldırılard bölgede bulunan bir hapishane binasını ele geçirdi. Çatışmalarda iki taraftan da çok sayıda kayıp olduğu ifade ediliyor.
IŞİD'in seks kölesi yaptığı 17 yaşındaki Ezidi kız o vahşeti anlattı...
IŞİD DESTEK GÜÇ GETİRDİ
İngiltere merkezli Suriye İnsan Hakları Örgütü'nün verdiği bilgilere göre IŞİD Deyr Ez Zor bölgesinden çstışmaların şiddetlendiği Haseke'ye 400 militanını kaydırdı. SANA haber ajansı ise IŞİD'in Haseke'nin elektrik santralini bomba yüklü araçla saldırı düzenlediğini ve bölgede elektrik kesintileri yaşandığını ifade etti.
TÜRKİYE SINIRINDA YPG KAZANIMLARI
Türkiye sınrıında bulunan pek çok köy, koalisyon güçlerinin de düzenlediği hava operasyonlarının yardımıyla Kürt güçlerinin eline geçti. YPG güçlerinin Türkiye sınrındaki Tel Abyad'a yaklaştıkları ve IŞİD'e saldırı hazırlığında olduğu ifade ediliyor.
HDP'nin Batman mitinginden çok çarpıcı kareler
YPG'DEN AÇIKLAMA
Reuters'e konuşan YPG sözcüsü "Eğer IŞİD gerçekten şehri almaya kararlıysa hükümetin gücünün onları durdurmaya yeteceğine inanmıyoruz" açıklamasında bulundu. Sözcü: "Şehrin yarısı bizim kontrolümüzde ve IŞİD kapımıza geldiğinde sert bir karşılık bulacak" ifadelerini kullandı.
Meral Akşener: İktidar bunu ilk kez yapıyor...
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!