IŞİD, Irak ve Suriye dışındaki Arap ülkelerini kafir ilan etti

IŞİD, Musul'da halka dağıttığı bir kitapçıkta Irak ve Suriye dışında diğer Arap ülkelerini "gayri İslami" ilan etti.
Musul'daki yerel kaynaklardan alınan bilgiye göre IŞİD, "Hilafete bağlılık, ulusa hayır" adıyla bastırdığı kitapçığı vatandaşlara dağıttı.
Kitapçıkta diğer Arap ülkeleri için "gayri İslami" nitelemesinde bulunan IŞİD, "Irak ve Suriye'de İslam hilafeti ilan edildikten sonra bu topraklar hicret ve cihat merkezi olmuştur. Arap ülkeleri gibi kafir beldelerde yaşayan bütün Müslümanların İslam devletine göç etmeleri gerekiyor. Kendilerini İslam olarak tanımlayan bütün Arap devletleri kafirdir. Oradaki Müslümanların ülkelerini terk etmeleri gerekiyor" denildi.
Kitapçıkta IŞİD'in elindeki bölgelerden kaçan sığınmacılar da eleştirildi.
IŞİD, 10 Haziran 2014'ten beri Irak'ın ikinci büyük kenti Musul'u kontrolünde tutuyor. Sünni halkın yaşadığı Musul'daki insani durumun sürekli kötüye gittiği belirtiliyor.
IŞİD'den Siber-Cihad: Fransız televizyonuna siber saldırı
Kilis'in karşısında IŞİD bombası patladı: 8 kişi öldü
Irak ordusu 3 bölgeyi daha IŞİD'den aldı
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…