Irkçı şarkıcıya hapis cezası

Almanya'da "Döner katili" adlı bir şarkıyı söyleyen aşırı sağcı şarkıcı Daniel Giese, Meppen Sulh Mahkemesi tarafından 7 ay hapis cezasına çarptırıldı. Giese'nin cezası tecil edildi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Mahkeme, Giese'yi, şarkısıyla 8 Türk ve 1 Yunanı öldüren aşırı sağcı "Nasyonalsosyalist Yeraltı" (NSU) adlı terör hücresiyle dayanışma gösterdiği ve kurbanları aşağıladığı gerekçesiyle suçlu buldu ve hapis cezasının yanı sıra 600 avroluk para cezasına da çarptırdı.
Kışkırtıcılık yapmak ve suç olaylarını benimsemekten suçlu bulunan Giese'nin davasıyla ilgili olarak hem kararı yetersiz bulan savcılığın hem de savunmanın temyize gitmek istediği bildirildi.
Mahkeme kararında, 42 yaşındaki Giese'nin, 2010 yılında "Adolf Hitler yaşıyor" adlı CD ile piyasaya sürdüğü 2 şarkının da 2. Dünya Savaşı sırasında yaşanan Yahudi soykırımını önemsiz gibi gösterdiği, Almanya'da yaşayan yabancıları da aşağıladığı kaydedildi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Elon Musk'ın açıklamaları önce Polonya'yı, şimdi de İtalya'yı karıştırdı: Meloni'ye baskılar artıyor!
Gümrük tarifelerinin ardından Trump’a sorulan soru: RESESYON? "Nefret ediyorum" diyerek yanıtladı...
Trudeau'nun halefi Kanada'nın Kemal Derviş'i mi oldu?
Svalbard Anlaşması: Türk vatandaşlarına Norveç'e bağlı takımadada oturum izni çıktı
ABD'ye seyahat yasakları geri mi geliyor? Trump'ın planı ortaya çıktı: 3 kategori yer alacak....