İranlı Bakan'dan Türk büyükelçiye "IŞİD" mesajı

İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevad Zarif, Türkiye'nin yeni Tahran Büyükelçisi Rıza Hakan Tekin'i kabülünde IŞİD ve diğer terör örgütleriyle mücadele konusunda bölge ülkelerinin işbirliği yapmasının önemli oluğunu ifade etti.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Bölge ülkelerinin hazlı hazırda çeşitli sorunlarla karşı karşıya kaldığını söyleyen İranlı Bakan, yaşanan sorunların sona erdirilmesinin tek çözüm yolunun işbirliğinden geçtiğini kaydetti.
Zarif ayrıca nakliye konusunda iki ülke arasında yaşanan sorunların halledilmesini isteyerek, İran'ın Türk yetkiliklerle diyalog ve işbirliği içinde sorunun çözümüne hazır olduğunu belirtti.
Büyükelçi Tekin de terörist örgüt olarak tanımladığı IŞİD'in Türkiye'nin milli çıkarlarına tehlike oluşturduğunu, Türkiye'nin bu örgütten zarar gördüğünü söyledi.
Buluşmada, Türk Büyükelçi Türkiye'nin iki ülke arasındaki nakliye sorunun giderilmesi için çözüm yolu arayışı içinde olduğunu kaydetti.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!