İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor: Reformist Pezeşkiyan mı, muhafazakar Celili mi?
İran'da cumhurbaşkanlığı seçimlerinin ikinci turu yarın. Seçimde en yüksek oyu alan Türk kökenli reformist aday Mesud Pezeşkiyan ile muhafazakar aday Said Celili yarışacak. Pezeşkiyan, ülkedeki etnik ve mezhebi ayrımcılık ile zorunlu başörtüsü konusuna çözüm vaatleriyle öne çıkıyor.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
SEÇİM YARIŞINDA REFORMİST ADAY PEZEŞKİYAN ÖNDE
İran yeni cumhurbaşkanını seçiyor. Türk kökenli reformist aday Mesud Pezeşkiyan son mitingini yaptı, birlik ve beraberlik mesajı verdi Pezeşkiyan, halka daha fazla özgürlük verilmesini ve kadınlara yönelik baskının azalmasını savunuyor. Reformist adayı destekleyen çok sayıda İranlı, miting alanını hınca hınç doldurdu. Bayrakları sallayıp, marşlara eşlik etti.
İRAN'DA MUHAFAZAKAR ADAY CELİLİ'NDEN SEÇİM VAADİ
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Muhafazakar aday Said Celili de son mitingini yaptı. ABD'ye ve 2015 nükleer anlaşmasına karşı sert duruşuyla bilinen Celili, Amerikan yaptırımlarına gönderme yaparak dış baskılara karşı duracağını söyledi. Helikopter kazasında ölen eski Cumhurbaşkanı Reisi'nin izinden gideceğini söyledi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Trump'ın yüzde 50 tarife tehdidine Çin'den yanıt geldi: Eğer ABD ticaret savaşında ısrar ederse...
Tarife gerilimi sürerken, Moskova'da kritik 'nükleer' görüşme: Rusya, Çin, İran bir araya geliyor...
Lüksemburg'da bu soruya yanıt aranacak: AB, ABD'nin tarifelerine misillemede bulunacak mı? "Küresel ticaret sisteminin paradigma değişimi"
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...