İran, hipersonik füze geliştirdiğini duyurdu

İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade, hava savunma sistemlerini aşabilen hipersonik balistik füze geliştirdiklerini söyledi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
İran Devrim Muhafızları Ordusu Hava Kuvvetleri Komutanı General Emir Ali Hacızade bugün başkent Tahran’da gazetecilere yaptığı açıklamada hipersonik balistik füze ürettiklerini duyurdu. Ürettikleri füzenin hava savunma sistemlerine karşı koyabildiğini belirten Hacızade, “Bundan yıllar sonra dahi hipersonik balistik füzelere karşı koyabilecek bir hava savunma sistemi geliştirilemez. Bu yeni nesil füze teknolojisi alanında büyük bir gelişme” ifadelerini kullandı.
Hipersonik füzeler saatte 6 bin 125 kilometreye hıza ve daha yüksek hızlara kadar ulaşabiliyor. Ses hızından yaklaşık 5 kat daha hızlı hareket edebilen bu füzeleri durdurabilecek ve bunları yok edebilecek hava savunma sistemlerinin günümüzde henüz olmadığı belirtiliyor.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!
Mahkumlarla poz, operasyonu ifşa... ABD, Kristi Noem'i konuşuyor: "Bakan mı fenomen mi?"
Biden'dan görevi devrettikten sonra kamuoyu önünde ilk açıklama: Trump'a "soygun" suçlaması...