İran Genelkurmay Başkanı: "Türkiye'nin Kürtleri hedef alması stratejik hata"

Türkiye'nin PKK ve IŞİD'e yönelik operasyonlarını değerlendiren İran Genel Kurmay Başkanı Hasan Firuzabadi, Türkiye'yi sert bir dille eleştirdi.
Haberin Devamı
Haberin Devamı
Firuzabadi, İran Devrim Muhafızları resmi sitesine yer alan açıklamasında, "Türkiye'nin IŞİD teröristlerine operasyon adıyla bu örgüte karşı direnen Kürt gruplarını hedef alması stratejik bir hata olmuştur. Bu hata, tekfiri teröristlerin Türkiye sınırlarına ulaşmasını kolaylaştıracaktır " iddiasında bulundu.
Beyaz Saray'dan "çözüm sürecine dönün" çağrısı
"Eğit-Donat"ın yetiştirdiği birlik El Nusra tarafından alıkonuldu
Dışişleri Bakanlığı Müsteşarı Feridun Sinirlioğlu, Barzani ile görüştü
IŞİD'in tüm İslam ülkelerinde egemen güç olmak istediğini söyleyen Firuzabadi, " Türkiye, Suudi Arabistan ve Katar bu konuda istisna değiller. Tekfiri terörist gruplara yardım etmek, er ya da geç bu ülkelerin de güvenliğini tehdit edecek " dedi.
Sıradaki Haber
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!