İran: "ABD'nin askeri seçeneği uygulama gücü yok"

İran Genelkurmay Başkan Yardımcısı Tuğgeneral Mesud Cezayiri, ABD'nin ekonomik yaptırımlar, ajanlık ve terörizm seçeneklerini her zaman masada bulundurduğunu söyledi ancak askeri seçeneği uygulama gücü olmadığını savundu.
Fars haber ajansında yer alan demecinde, ABD ve "Siyonist rejim" İsrail'i dünyadaki en büyük terörist ülkeler olarak tanımlayan Cezayiri, "Düşman, Siyonist rejimin tamamının İran'ın menzili içerisinde olduğunu ve İran'a yönelik askeri girişimin düpedüz delilik olduğunu iyi biliyor" dedi.
İranlı komutanların uzun yıllardır elleri tetikte komuta ve yetki almış vaziyette beklediğini söyleyen Cezayiri, "Bu bir slogan ya da propaganda değil. Ama biz kalkmış tüm bunları dikkate almadan düşmanın İran'ın askeri gücünden korkmadığını söylüyoruz. Konuşmalarımıza dikkat etmeliyiz. Zira düşman ve özellikle siyonist rejim gece gündüz İran'ın askeri gücünün korkusu içerisinde yaşıyor" diye konuştu.
Cezayiri, hükümet yetkililerine hitaben de "Yetki sahibi kişiler söylediklerine dikkat etmeli ve sözlerinin etkisini tartmalı. Düşmanı memnun edecek açıklamalar yapmamalı" uyarısında bulundu.
"Maalesef ülke içerisinde bazıları bizim söylem ve tavırlarımızın düşmanlığa yol açtığını iddia ediyor" diyen Cezayiri, ABD'li yetkililerin İslam devrimini hedef aldığının gün gibi ortada olduğunu kaydetti.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Jeff Bezos ve Lauren Sanchez Evleniyor! Hollywood Yıldızları Akın Edecek: Bir Kent Alarmda...
Oval Ofis’teki görüşmede büyük aksilik! Meloni devreye girdi…
Ukrayna’da Paskalya ateşkesi: Barış için fırsat mı, stratejik hamle mi? Dikkat çeken analiz...
Papa Françesko'nun Gündemi: Türkiye!
Meloni, Trump’ı ikna edebilecek mi? Gözler Beyaz Saray’daki görüşmede…