İran: "ABD PKK ve PJAK'a teçhizat verdi"

İran Kara Kuvvetleri Harekat Komutanı General Ali Arateş, geçen ay içinde Irak’ın Erbil kentinde bulunan ABD konsolosluğu aracılığıyla PKK ve PJAK’a çok sayıda 120 mm’lik havan topu ve el telsizi verildiğini öne sürdü.
Fars Haber Ajansı’nın haberine göre, PJAK’a karşı yürütülmekte olan operasyonlara İran devrim muhafızlarının yanı sıra kara kuvvetlerine bağlı birliklerin de katıldığını belirten General Arateş, iki grubun son bir aydır Kandil dağındaki Jasosan bölgesinde bolca tünel kazdığını bildirdi.
İranlı general, iki grubun ateşkesle zaman kazanarak Kandil’de düzenlenecek daha geniş çaplı bir harekata karşı hazırlık yapmak için zaman kazanmaya çalıştığını söyledi.
SON DAKİKA
-
10. 15
Korkunç Gerçek Kötü Kokuyla Ortaya Çıktı: 8 Aylık Hamile Kadın Ölü Bulundu! Kocası Her Gün Eve Girip Çıkmış
-
10. 13
Çin: Avrupa ile iş birliğimizi güçlendireceğiz
-
10. 13
TÜİK, nisan ayı tüketici güven endeksini açıkladı
-
10. 02
SON DAKİKA | Borsa İstanbul güne yükselişle başladı: BIST 100 endeksi 9.378 puanı aştı
-
09. 53
HABER... ABD'de panik anları! Uçak alev aldı: Yolcular böyle tahliye edildi
-
09. 47
İzmir'de DEAŞ operasyonu; 13 gözaltı
EN ÇOK OKUNANLAR
Nostradamus'un Papa kehaneti! Bugünü asırlar önce öngördü mü? Şifreli satırlarda "yeni papa" ipuçları...
Fizikçiler Zamanı Ölçmenin Yepyeni Bir Yöntemini Keşfetti!
23 Nisan Çocuk Şenliği Moskova’da Coşkuyla Kutlandı
Papa Francis’in ölümüyle akıllardaki 2 soru: PAPALIK NASIL ORTAYA ÇIKTI? 1 KM KARELİK DEVLET VATİKAN BUGÜNE NASIL GELDİ?
SON DAKİKA... Papa Francis hayatını kaybetti! İşte yerine geçecek muhtemel isimler