Irak'ta aşiretlerden PKK'ya sert tepki

Irak’ta Ninovalı 22 aşiret lideri, terör örgütü PKK’nın Sincar’da bulunmasına ortak tepki gösterdi.
Ninova sınırlarında yaşayan, El-Cihiş, El-Niim, El-Lehib, El-Raşid, El-Muamir, Hezrec, Abbasiyin, El-Bekara, El-Buselame, El-Havatib, El-İzet, El-Dilem, El-Ubeyiş, El-Şerabiyin, Zevbe, Zbed, Tayıh, El-Buhamdan, Ebu Hamed El-Sabavi, Kiyadin, Miyadin, El-Cuburi aşiret liderleri, Duhok’ta düzenledikleri basın toplantısında, PKK’nın Sincar’dan (Şengal) çıkmasını istediklerini açıkladı.
Rudaw’ın haberine göre, El Cuburi Aşireti lideri Sabah Abid tarafından okunan ortak bildiri metninde, “PKK yabancı güçlerin planlarını gerçekleştiriyor ve eski Irak Başbakanı Nuri Maliki’den maddi destek alıyor” ifadesini kullanıldı.
Aşiret liderleri, Bağdat Federal Mahkemesi’ne ve Birleşmiş Milletler'e seslenerek, “PKK’yı bu bölgelerden çıkarın” çağrısında bulundular.
Suriye’deki aşiretlerden de PKK’ya destek olmamalarını isteyen Ninovalı aşiret liderleri, “Onlar sadece Suriye rejimini memnun etmek için oradaki toprakları işgal ediyor” ifadesini kullandı. Basın toplantısının sonunda El-Cuburi Aşiret lideri Sabah Abid, “Başkan Mesud Barzani ve peşmerge güçlerini destekliyoruz çünkü onlar her şekilde şeref ve namusumuzu korumaya çalışıyorlar” diye konuştu.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!