İngiliz şirket açıkladı: Türkiye yasağı başladı

İngiliz havayolu şirketi EasyJet, Türkiye ile İngiltere arasındaki uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik aletlerin kabine alımını yasakladığını duyurdu.
CHP'nin referandum afişleri indirildi
Türkiye ile İngiltere arasındaki uçuşlarda cep telefonundan büyük elektronik aletlerin kabine alımını yasaklayan ilk havayolu şirketi EasyJet oldu.
EasyJet, yasağın uygulanmasına bugün itibarıyla Türkiye ve Mısır'da başlandığını duyurdu. ABD'nin, aralarında İstanbul'un da bulunduğu sekiz ülkeden bu ülkeye doğrudan uçuşlarda güvenlik gerekçesiyle kabine cep telefonundan büyük elektronik cihaz alınmamasına ilişkin Salı günü aldığı kararının ardından İngiltere'de benzer bir karar almıştı.
Yasağın başlaması gereken bir tarih açıklamayan İngiliz hükümeti, havayollarının uygulamaya başlama sürecinde olduğunu duyurmuştu. İngiltere bu iki ülkenin dışında ayrıca Ürdün, Lübnan, Suudi Arabistan ve Tunus'tan kalkan uçaklarda da cep telefonundan büyük elektronik aletlerin kabine alınmamasına karar vermişti. Yasağa gerekçe olarak IŞİD ve El Kaide'den gelen tehditler gösteriliyor.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Küresel piyasalar kırmızıya döndü, Trump vergileri ‘ilaç gerekli’ diyerek savundu! 'Ekonomik nükleer kış' uyarısı…
Hamas’tan İsrail’e roket yağmuru! Aylar sonra en büyük saldırı...
Trump'ı ölümle tehdit etmişlerdi! Uyarı geldi
2 hafta önce taburcu olan Papa’dan sürpriz: Aziz Petrus Meydanı'nda halkı selamladı
Suriye'de İsrail'in saldırı düzenlediği T4 Hava Üssü görüntülendi