hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    İhmal Suçlaması: Trump’a saldırıyı Gizli Servis mi görmezden geldi?

    KAYNAKCNN TÜRK

    Eski ABD Başkanı Donald Trump'a suikast girişiminde neredeyse tüm görgü tanıkları saldırganı önceden gördüklerini ifade etti. Bu ifadeler, gizli servis olacakları görmezden mi geldi sorusunu ortaya çıkardı. ABD basını gizli servisin ihmallerini gözler önüne serdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Görgü tanıkları, eski ABD Başkanı Donald Trump'ın kulağını sıyırıp geçen o kurşunun çıktığı silahı ve silahın ardındakini nasıl gördüklerini "Biz net bir şekilde elinde silah olduğunu görebiliyorduk. Ona doğru işaret ettik, polis etrafta koşuyordu. Polise 'orada silahlı bir adam var' dedik. Onlarda 'tamam' dedi ama ne olup bittiğini anlamadılar" sözleriyle anlattılar.

    Polisin saldırganla karşılaştığı iddiası ortaya atıldı. İki polis, suikast girişiminden kısa bir süre önce bir binanın çatısına tırmanan bir kişiyi fark ettiklerini ve yerel polisi uyardıklarını söyledi. Bu ifadeler gizli servisin ihmalini ortaya çıkardı.

    ABD Kongresi Gizli Servis Direktörü Kimberly Cheatle'ı ifade vermeye çağırdı. Cheatle, 22 Temmuz’da ifade verecek.

    İfade öncesi açıklamada Gizli Servis, Trump için ek koruma talebinin reddedildiği iddialarını da yalanladı ve "Bu bir ulusal özel güvenlik olayıdır, bu atama federal hükümetin belirleyebileceği en yüksek güvenlik tanımıdır. Bu nedenle, bu etkinlik için yürürlükte olan bu güvenlik planlarına güveniyoruz. Kongreye gitmeye hazırız" ifadeleri kullanıldı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Ancak emekli bir FBI ajanına göre açıklama tatmin edici olmadı. FBI ajanı, yüksek çatılar ve tepelerin her zaman güvenlik görevlileri tarafından korunması gerektiğini, miting alanına silahlı sızmanın olmasına şaşırdığını açıkladı.

    Öte yandan FBI da gizli servisin ardından araştırmalara başladı ve "Bu süre zarfında bir şey gören veya bir konuda kendilerini rahatsız hissedenler, lütfen bize bildirin. Yerel kolluk kuvvetlerine veya FBI’a haber verin... FBI’ı arayın" sözleri kullanıldı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow