hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Husiler Kızıldeniz’de 2 tanker gemisini hedef aldı

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    Kızıldeniz'de tansiyon yine yükseldi. Yemenli Husiler, İsrail'in Gazze'deki saldırılarına tepki olarak Kızıldeniz’deki bir tankeri hedef aldı. Husiler saldırı anına ilişkin görüntüleri yayınladı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Atılan bomba tankeri böyle vurdu. Saniyeler içinde alevler gökyüzüne yükseldi, dumanlar dört bir yanı sardı. Bombaların hedefi olan gemide büyük bir patlama gerçekleşti.

    Kızıldeniz'de tansiyon yeniden yükseldi. İsrail-Hamas çatışmalarının ardından faaliyetlerini arttıran Yemenli Husiler, üç askeri operasyon gerçekleştirdiklerini duyurdu.

    Ardından ise olaya dair görüntüleri yayınladı. İkinci operasyonları olarak Kızıldeniz’deki Liberya bayraklı Marshall Adaları gemisi Chios Lion'u hedef aldıklarını açıkladı.

    Husiler Kızıldeniz’de 2 tanker gemisini hedef aldı

    Husiler, bu saldırının nedeninin Gazze limanlarındaki hamleler olduğunu belirtti.

    ABD ordusunun Ortadoğu'daki operasyonlarını yürüten Merkez Kuvvetler Komutanlığı geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamasında geminin saldırıya uğradığını ve hasar aldığını duyurmuştu.

    İsrail işgal ordusunun Gazze Şeridi'nden çekilmesini isteyen Husiler, kasım ayı ortasından bu yana Kızıldeniz'de yüzlerce gemiye saldırdı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow