hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hükümet yandaşları Hizbullah ile çatıştı

    Hükümet yandaşları Hizbullah ile çatıştı
    expand

    Lübnan'da hükümetin Hizbullah'a ait telekomünikasyon şebekesini yasadışı ilan etmesiyle başlayan gerilim başkent Beyrut'ta silahlı çatışmaya dönüştü.

    Beyrut'ta sabah saatlerinde başlayan hükümet karşıtı gösteriler, havalimanı yolunda sürüyor.
     
    Hizbullah yanlısı göstericiler, havalimanını kapatmak amacıyla, yolcuların kullandığı otobana kamyonlarla kum dökerek geliş ve gidişi engellemeye başladı.
     
    Lübnan televizyonlarında canlı olarak yayınlanan haberlere ve yapılan açıklamalara göre, işçi sendikalarının planladığı gösteriler, Hizbullah yanlısı grupların girişimleriyle hükümet karşıtı gösterilere dönüştü.
     
    Beyrut'ta sabah saatlerinden bu yana devam eden gösterilerde, şehrin çeşitli yerlerinde askerler ve göstericiler arasında meydana çatışmalar çıktığı ve 8 kişinin yaralandığı bildirildi.
     
    Hizbullah yetkilileri, önceki gün Başbakan Fuad Sinyora başkanlığında toplanan hükümetin, Beyrut Havalimanı güvenlik şefini Hizbullah ile işbirliği yaptığı gerekçesiyle görevden alma kararını geri almasını istiyor.
     
    Örgüt yetkilileri ayrıca, Hizbullah'ın Güney Lübnan'da İsrail'e karşı mücadele amacıyla kurduğunu iddia ettiği haberleşme sisteminin kaldırılması kararı geri alınmadıkça havalimanı yolundaki eylemlerine devam edeceklerini belirtiyor.
     
    Bu arada, Beyrut Uluslararası Havalimanı'na yurtdışından gelen uçakların indiği, ancak yolların kapalı olması nedeniyle Beyrut çıkışlı uçuşların yapılamadığı öğrenildi.
     
    Havalimanında bulunan özel uçakların da güvenlik nedeniyle yakın ülkelerdeki havalimanlarına aktarıldığı belirtiliyor.

    Şehrin Müslüman bölgesinde olaylar sürerken, Beyrut'un Hıristiyan bölgesinde ve ülkenin diğer yerlerinden ise Lübnanlılar normal yaşamlarını sürdürüyor.

    Bu arada Beyrut'ta hükümetten ücretlerin artırılması talebinde bulunan işçi sendikalarının saat 10.00'da düzenleyeceği toplu gösteri de sendika yöneticilerinin yaptığı toplantıdan sonra ertelendi.
    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow