hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hizbullah'tan İsrail'e ateşkes koşulu!

    { title }

    SONRAKİ VİDEO

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail ile Lübnan arasındaki gerginlik tırmanırken, Hizbullah ateşkes koşulunu açıkladı. Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Gazze'de ateşkes olursa İsrail ile çatışmayı bırakacaklarını söyledi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ile Lübnan arasındaki gerginlik tırmanırken, Hizbullah ateşkes koşulunu açıkladı ve “Ancak bundan sonraki aşamanın ateşkes olması halinde, Lübnan’da ateş etmeyi bırakacağımızı daha önce duyurmuştuk” ifadeleri kullanıldı.

    Hizbullah Genel Sekreter Yardımcısı Şeyh Naim Kasım, Hizbullah'ın İsrail ile Hamas arasındaki savaşa katılımının, müttefiki Hamas için bir destek cephesi olduğunu da sözlerine ekleyerek “İslami grup, İslam'a inanan ve Filistin'in kurtarılmasının gerekliliğine inanan dini bir gruptur. Filistin'in, özellikle de Gazze'nin bu aşamada tehdit altında olduğunu görünce İsrail'le mücadeleye katkıda bulunma kararı aldılar”

    Kasım, savaş istemediklerini fakat bunun duruma göre değişebileceğini mesajını vererek "İsrail'in Gazze'de bahsettiği üçüncü aşama henüz belirsiz. Bu, Filistinlilerle ateşkesin ve anlaşmanın başlangıcı olabilir, savaşın başka bir biçimde devamı da olabilir, bir geçiş aşaması da olabilir. Biz Lübnan'da Hizbullah olarak özellikleri belirsiz olduğu için bu yeni aşamayla nasıl başa çıkacağımıza karar veremiyoruz” dedi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Naim Kasım, Hizbullah'ın Gazze'ye verdiği desteği de yineleyerek, “Bizi savaşla tehdit etmeniz durumumuzu değiştirmez. Biz başından beri Gazze'yi desteklediğimizi söylüyoruz. Genellikle dünyanın herhangi bir yerinde bir savaş olursa, çözüm savaşın sona ermesi olmalıdır” sözlerini kullandı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow