hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hizbullah saha komutanı öldürüldü

    İsrail ordusu, Lübnan'ın güneyine düzenlediği saldırılarda iki Hizbullah mensubunun öldürüldüğünü açıkladı. Hayatını kaybedenlerden birinin üst düzey saha komutanı Muhammed Nimah Nasır olduğu belirtildi. Hizbullah ise misilleme için İsrail'e 100'den fazla Katyuşa füzesi fırlattı.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail ile Lübnan arasındaki sınır hattı, sahil kenti Sur'da bir araca düzenlenen hava saldırısıyla yeniden hareketlendi. Saldırının ardından bir açıklama yapan İsrail ordusu, Hizbullah mensubu üst düzey komutanlardan birinin öldürüldüğünü duyurdu. Hayatını kaybeden Hizbullah komutanının Aziz Birliği'nin başındaki Muhammed Nimah Nasır olduğu belirtildi.

    Nasır'ın Lübnan'ın güneyinden İsrail topraklarına dönük çok sayıda füze, roket ve anti-tank mühimmatı saldırılarından sorumlu olduğu iddia edildi. Saldırılara ilişkin Hizbullah'tan da bir açıklama geldi. "Nasır'ın öldürüldüğü saldırıda, bir başka Hizbullah mensubunun da hayatını kaybettiği" paylaşıldı.

    Sur'da Hizbullah komutanının öldürülmesinden sonra İsrail'in kuzeyinde Lübnan sınır hattı boyunca saldırı alarmı verildi. Lübnan Hizbullah'ı tarafından İsrail'e 100'den fazla Katyuşa füzesi fırlatıldı. İsrail makamları, füze saldırılarında can kaybı yaşanmadığını açıkladı.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow