hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    ‘Hemen terk edin’ çağrısı! Gazzeliler çaresizlik içinde…

    KAYNAKCNN TÜRK

    İsrail saldırılarının başladığı 7 Ekim’den itibaren defalarca yerlerinden edilen Gazzelilere yine bir çağrı geldi. İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, Gazze'deki sivillere zarar vermek istemediklerini dile getirirken, Gazzeliler bölgeyi terk etme çağrısı aldığını dile getirdi.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail Hükümet Sözcüsü David Mencer, İsrail'in Gazzeli sivillerle bir ilgisinin olmadığını "Sivilleri tehlikeden uzak tutmak istiyoruz. Gazze şehrinde veya başka herhangi bir yerde sivillere zarar vermekle hiçbir ilgimiz yok" sözleriyle ifade ederken saldırıların en büyük mağduru Gazzeli siviller olmaya devam ediyor.

    İsrail ordusu, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde yer alan Gazze kentindeki tüm Filistinlilere bölgeyi terk etmeleri uyarısı yaptı. Daha önce yapıldığı gibi uçaklardan atılan el ilanlarında kentin tehlikeli savaş bölgesi olduğu belirtildi ve Gazzelilere ‘Hemen gidin’ çağrısı yapıldı.

    Kent halkından belirlenen güvenli rotaları izleyerek Gazze'nin orta kesimindeki Deyr El-Belah ve El Zawayda bölgelerine gitmeleri istendi. Saldırıların başladığı 7 Ekim’den itibaren defalarca yerinden edilen Gazzeliler yeniden sığındıkları bölgeden gönderilmeye zorlanınca tepki gösterdi ve “Nereye gidiyoruz? İsrail ordusu, bize bu bölgeyi terk edip başka bir bölgeye gitmemizi söylüyorlar ve sonra o bölgeden geliyorlar. Artık, kendimizi diri diri gömmek istiyoruz" ifadeleri kullanıldı. 

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Bu çağrı, 250 bin kişinin yaşadığı düşünülen Gazze kentindeki ikinci tahliye çağrısı oldu.

     

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow