Hastalanan Avustralyalı kaşif operasyonla kurtarıldı

Antarktika'da bulunan Avustralyalı kaşif koronavirüse yakalandığından şüphe edince 3 ülke ile ortak operasyon düzenlendi, kaşif ülkesine getirildi.
Avustralyalı yetkililer tarafından yapılan açıklamada, Antarktika’da bulunan Avustralyalı bir kaşifin hastalandığı bilgisi kendilerine ulaştığı ve kaşifin koronavirüse yakalanmış olabileceği şüphesinin ardından Avustralya, Çin ve ABD seferber olduğu belirtildi. Kaşifin, kurtarma operasyonu başladığı sırada Doğu Antarktika’daki Davis Araştırma Merkezi’nden yakınındaki Çin’in araştırma merkezine gittiği, bunun üzerine Çin’in ABD kayak donanımlı uçağının inebilmesi için bir kayak yolu inşa ettiği ifade edildi.
KAŞİF 5 GÜNÜN ARDINDAN KURTARILDI
ABD’nin kayak donanımlı Basler uçağı kaşifi almak için, Avustralya’nın Wilkins Aerodrome’una doğru yola çıktı. Hava durumunun da iyi olmasının etkisiyle kaşif, beş gün süren operasyonun ardından kurtarıldı.
'SON YILLARIN EN ZORLU GÖREVİYDİ'
Avustralya’nın Antarktika Bölümü Direktörü Kim Ellis operasyonun, ekibinin son yıllarda karşılaştığı en zorlu ve karmaşık görev olduğunu belirtti.
KORONAVİRÜS TESPİT EDİLMEDİ
Yapılan testler sonucu kaşifte koronavirüs tespit edilmezken, hastalığın virüs kaynaklı olmadığı belirtildi.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!