Hapisteki gazeteci ve ressam Zehra Doğan'a İsviçre'de düşünce özgürlüğü ödülü

Diyarbakır E Tipi Cezaevi'nde bulunan gazeteci ve ressam Zehra Doğan, İsviçre'deki Freethinkers (Özgür Düşünenler) adlı kuruluş tarafından düşünce özgürlüğü ödülüne layık görüldü.
BBC Türkçe'nin edindiği bilgiye göre ödül, Pazar günü İsviçre'nin Zürih kentinde düzenlenecek bir törenle verilecek.
İngiltere'de Bakan skandalı! Kimseye haber vermedi
Ödülü Zehra Doğan'ın arkadaşları, Doğan adına teslim alacak.
2016 yılında Nusaybin'deki çatışmaları haberleştiren Doğan, kentten ayrıldıktan sonra Temmuz ayında tutuklanmış ve 5 ay hapiste kalmıştı.
Zehra Doğan serbest bırakıldıktan sonra Haziran 2017'de 33 ay hapis cezasına çarptırılarak Diyarbakır E Tipi Cezaevi'ne gönderilmişti.
Yazdığı bir haber ve yaptığı bir resimden ötürü yargılanan Zehra Doğan'ın davasında hakim, Doğan'ın çizdiği resmin "eleştiri sınırının ötesinde" olduğuna hükmederek "terör örgütü propagandası" suçu işlediğini belirtmişti.
İlk ödül Suudi Arabistan'daki hak savunucularına verilmişti
1908 yılında kurulan ve düşünce özgürlüğü, sekülerlik gibi konularda çalışmalar yapan İsviçre merkezli Freethinkers, ilk olarak 2015'te dağıttığı Özgür Düşünen Ödülü'nü bu yıl ikinci defa verecek.
2015'teki ödül, Suudi Arabistan'daki insan hakları faaliyetleri nedeniyle kırbaç ve hapis cezalarına çarptırılan Ensaf Haidar, Raif Badawi ve Waleed Abulkhair arasında paylaştırılmıştı.
Bu yılki ödül töreninde Zehra Doğan'ın hem 2016'daki tutukluluğunda hem de 2017'de tekrar hapse girmeden önce çizdiği resimlerden oluşan bir sergi de düzenlenecek.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Time dergisi açıkladı: İşte yılın en etkili 100 ismi!
Çarpıcı iddia: İsrail İran'ı vuracaktı, Trump reddetti! Gantz: ABD ile Orta Doğu’yu değiştirme vakti geldi!
Uzayda Yaşamın Şimdiye Kadarki En Güçlü Kanıtı Bulundu! Dünya’dan Yaklaşık 9 Kat Büyük Kütleye Sahip…
Sır görüşmenin perde arkası! Çözüm Davud’un yolunda değil...
ABD-Çin tarife restleşmesinde yeni gelişme: ‘Yüzde 245’ tehdidi geldi!