Hamas Sözcüsü CNN International'a konuştu: Gazze'de ateşkese varılacak mı?
Gazze'de ateşkes olacak mı? CNN International, Hamas'ın Beyrut'taki liderlerinden Usame Hamdan ile ateşkes önerisini konuştu. Hamas'ın aynı zamanda sözcüsü olan Hamdan "ABD durumu İsrail'in gözünden görmezse anlaşırız" dedi.
Gazze'de İsrail katliamını durdurmak için yapılan görüşmeler bir kez daha tıkandı. Gazze'de ise can kaybı artmaya devam ediyor.
Lübnan'ın başkenti Beyrut'ta Hamas'ın üst düzey lideri Usame Hamdan CNN International'e konuştu.
İsrail'in 7 Ekim'den önce de, 75 yıldır aynı şekilde Filistinlilere saldırdığının altını çizdi
Kıdemli Hamas Lideri Usame Hamdan: Görünüşe göre baştan başlayamıyorsunuz. Birinci sayfadan başlayalım. Neden 7 Ekim hakkında konuşuyorsunuz? İsrail işgali ne olacak? 7 Ekim işgale karşı bir tepkiydi. Bundan sonra ne oldu? İsrail'in gerçek yüzünü gösteriyor, İsrail'in Filistin'i nasıl işgal ettiğini, Filistinlilerin hayatını nasıl yıktığını, sivilleri nasıl öldürdüğünü gösteriyor. Sivilleri ilk kez öldürmüyorlar. Filistinliler olarak son yetmiş beş yıldır bununla yaşıyoruz.
Ve ABD Başkanı Joe Biden'ın sunduğu ve Hamas'ın olumlu diyerek yanıt verdiği ateşkes teklifi. Teklifle ilgili son durum hangi aşamada?
Kıdemli Hamas Lideri Hamdan: Bunun olumlu bir adım olduğunu söyledik ancak sahadaki gerçekleri görmemiz, Başkan'ın ateşkes ve geri çekilme derken tam olarak neyi kastettiğini bilmemiz gerekiyor. İsrail'in ateşkesi kabul etmesi, Gazze'den tamamen çekilmesi ve Filistinlilerin geleceği kendilerinin belirlemesine izin vermesi için İsrail'in net bir tutum sergilemesine ihtiyacımız var. Bence ABD yönetimi olumlu bir şekilde hareket eder ve durumu sadece İsrail'in gözünden görmezse kısa sürede bir anlaşmaya varabiliriz.
SON DAKİKA
EN ÇOK OKUNANLAR
Norveç'te Kuzey Işıkları: Doğanın Büyüleyici Gösterisi
İran Cumhurbaşkanı Pezeşkiyan'dan, ABD'nin Nükleer Müzakere Baskılarına Türkçe Tepki
Tayvan-Çin krizi! Ada etrafında askeri hareketlilik
İsrailli 4 esirin cenazeleri teslim edildi! Eleştiri oklarının hedefinde: Onlar ölür, Netanyahu ise kendini kurtarır
Dünyanın en iyi yumurtalı yemekleri belirlendi: Türkiye'den bu 4 lezzet listede!