hourSON DAKİKA
left-arrowright-arrow
weather
İstanbul
down-arrowup-arrow

    Hamas, rehinelerin görüntüsünü paylaştı: “Önceden bir ismim vardı, şimdi sadece rakamdan ibaretim”

    Hamas, rehinelerin görüntüsünü paylaştı: “Önceden bir ismim vardı, şimdi sadece rakamdan ibaretim”
    expand

    Hamas'ın, Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli rehineler Elkana Bohbot ve Yosef-Haim Ohana'nın görüntülerini yayımladı. "Ben 21 numara. Ben 22 numara” diye başlayan videoda rehinelerden biri, “Düne kadar bir ismim, kimliğim ve umudum vardı. Bugün ise yalnızca bir rakamdan ibaretim." ifadelerini kullandı ve İsrail'e çağrıda bulundu.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    İsrail, 18 Mart'ta ateşkes anlaşmasını bozarak Gazze Şeridi'ne yönelik şiddetli saldırılarını yeniden başlattı.  Bu saldırılarla birlikte Gazze Şeridi'nde 7 Ekim 2023'ten bu yana hayatını kaybedenlerin sayısı 50 bin 21'e, yaralananların sayısı ise 113 bin 274'e yükseldi.

    Söz konusunu saldırıların ardından Hamas, Gazze Şeridi’nde tutulan İsrailli rehineler Elkana Bohbot ve Yosef-Haim Ohana'nın videosunu paylaştı. 

    Video rehinelerin, "Ben 21 numara. Ben 22 numara” sözleriyle başlıyor.

    Ardından ise rehinelerden birinin, “Düne kadar bir ismim, kimliğim ve umudum vardı. Bugün ise yalnızca bir rakamdan ibaretim." ifadelerini kullandığı duyuluyor.

    Ohana, ateşkes anlaşmasının sona ermesinin ardından yaşadıkları tehdidi de dile getirerek, "18 Mart'ta İsrail Gazze'yi hava saldırısı ile vurma kararı aldı. O saldırı bizi öldürebilirdi," ifadelerini kullandı.

    Bohbot ise öfkeli bir şekilde, "Önceden yanımızda bulunan ve serbest bırakılanlara konuşma ve fikirlerini ifade etme şansı verin. Seslerini susturmayı bırakın. Bırakın konuşsunlar. Bırakın gerçekler ortaya çıksın.” dediği duyuluyor.

    Haberin Devamıadv-arrow
    Haberin Devamıadv-arrow

    Öte yandan ateşkes ilanı için Mısır'ın yeni bir teklif sunduğu ortaya çıktı.

    Sıradaki Haberadv-arrow
    Sıradaki Haberadv-arrow